Pak dite me pare, Eljaz Ahmeti (Dini) u nderua me titullin e larte “Mjeshter i Madh” nga Presidenti i Republikes, z. Ilir Meta. Nje nderim qe e ka bere ate te ndjehet mire per gjithe ate karriere te shkelqyer si sportist dhe si trajner.

Profesor Eljazi ka pranuar te flase per “Shkodra Sport” per te rrefyer keto emocione teksa eshte shprehur: “Jam shume i emocionuar per kete nderim, ndoshta pak i vonuar, ngaqe une kam jetuar jashte dhe nuk e kam kerkuar nje gje te tille, por besoj se e kam merituar, per ate qe kam dhene si sportist dhe si trajner.

Mendoj se perpos meje, edhe familja eshte ndjere mire per kete vleresim sepse edhe ajo ka sakrifikuar jo pak per te me mbeshtetur ne karrieren time”.

Nderkohe i pyetur nese ndihet i shperblyer per gjithe kete karriere te shkelqyer si sportist dhe si trajner, ndalet tek kjo e fundit per te cilen thote:

“I shperblyer? Nese do te me afronin nje “Turizem” qe ka qene simboli i kohes para viteve ’90, apo “Grand Europa” apo ndonje tjeter tani, nuk do t’i doja perpara sukseseve qe kam arrit me kete ekip, ose me mire te them, perpara rezultateve te shkelqyera qe kane arritur sportistet e mi”.

Per me shume, ndiqni intervisten e plote qe profesor Eljaz Ahmeti (Dini) ka dhene per kanalin e Shkodra Sport ne youtube: