Sukseset e atletikes shkodrane vazhdojne serish. Pas titujve kampion me ekipin e vajzave per moshat 13 dhe 16 vjeç, si dhe ato te ekipit te djemve per 16 dhe 18 vjeçaret, ky i fundit sot ka fituar edhe nje tjeter titull.

Kete here per 20 vjeçaret. Ne garat e zhvilluara ne Elbasan, atletet e Vllaznise kane dominuar ne te gjitha drejtimet ndaj kundershtareve te tyre duke zene vendin e pare ne perfundim te kampionatit me 160 pike te grumbulluara.

Sportistet shkodrane kane dominuar ne shume prej disiplinave duke u ngjitur ne podium disa here dhe per rrjedhoje me piket e grumbulluara i kane dhene vendin e pare ne renditjen ekipore Vllaznise.

Ne 100 metra Leandro Çardaku ka zene vendin e trete me kohen 11″13, ne 110 m/p Endri Hoxha zuri vendin e dyte me kohen 16″12 ndersa Genald Selhanej zuri vendin e trete me kohen 16″70.

Ne kercim se gjati, Heldi Valikaj ka zene vendin e pare me distancen 7.22 metra. Ai njekohesisht u shpall edhe sportisti me i mire i aktivitetit. Po ne kete gare, atleti tjeter i Vllaznise Kolindo Kiri ka zene vendin e dyte me distancen 6.60 metra, ndersa Erdi Duka ka zene vendin e trete me distancen 6.50 m.

Nderkohe ne kercimin trehapsh atleti Kolindo Kiri ka zene vendin e pare me distancen 14.50 m, Heldi Valikaj eshte renditur i dyti vendin e dyte me 14.40 m dhe Agustin Kiçi vendin e trete me 13.20 m.

Ne kercim se larti Glenis Haxhija ka zene vendin e pare me 1.90 m. Edhe ne garen e stafetes 4 x100 metra, Vllaznia ka zene vendin e pare me katershen e perbere Leandro Çardaku, Kolindo Kiri, Endri Hoxha dhe Igli Shqarri) nderkohe qe nje katershe tjeter e perbere nga Agustin Kiçi, Glenis haxhia, Erdi Duka dhe Genald Selhanej ka zene vendin e trete.

Nderkohe ne garat e femrave, Erisa Rrasa ne kercim se gjati eshte shpallur kampione me distancen 5.47 metra. Po kjo sportiste, ne kercimin trehapesh me distancen 11.81 metra ka zene vendin e dyte.

Nderkohe ne garen e kercimit se larti atletja e Vllaznise Elda Tula ka zene vendin e pare, ndersa atletja tjeter Brisilda Burri ka zene vendin e dyte./SHKODRA-SPORT.COM/