Ish-trajneri legjendar i Bajernit, Jup Hejnkes, foli për Robert Levandovskin duke treguar sekretet e polakut:

“Kam punuar me Levandovskin, ndërsa isha trajner i Bajernit në sezonin 2017-‘18. Në atë kohë unë e njoha atë si një lojtar shumë profesionist, i orientuar drejt qëllimit, i cili merr parasysh të gjitha detajet në mënyrë që të zgjedhë performancat e tij në profesionin e tij.

Ai ruan disiplinën më të lartë dhe di saktësisht se si të krijojë ekuilibrin perfekt midis presionit dhe qetësisë çdo ditë. Ai i kushton vëmendje dietës së tij në mënyrë që vlerat e tij yndyrore të jenë të sakta dhe vazhdimisht punon në gjendjen e tij fizike e në përgjithësi muskujt.

Kjo është një arsye tjetër pse ai është kaq i ashpër dhe dëmtohet rrallë. Leva përfundon çdo ushtrim me 100% përkushtim. Asgjë nuk është e rastësishme në arritjet e tij”, tha Hejnkes.