Pasditen e djeshme ne Elbasan jane zhvilluar garat e dites se pare te kampionatit kombetare te atletikes per te rritur, ne te cilin kane marre pjese atletet me te mire te te gjithe ekipeve te vendit.

Ne keto gara, ashtu siç ndodh zakonisht gjithe keto vitet e fundit, kane dominuar atletet e Vllaznise te cilet kane arritur te grumbulloje 107 pike ne diten e pare dhe jane shume prane shpalljes kampion i vendit per vitin 2021.

Keshtu, ne garen e 100 metrave kane dominuar atletet e Vllaznise ku vendin e pare dhe kampion i vendit eshte shpallur Daniel Guri me kohen 11″07 (kronometer elektronik) dhe ne vend te dyte, me dy te qindtat me shume, eshte renditur nje tjeter atlet i Vllaznise Xhuljan Guri me kohen 11″09.

Nderkohe ne garen e 400 metrave, kampion i padiskutueshem ka qene atleti tjeter i Vllaznise Franko Burraj me kohen 47″07. Nderkohe edhe ne garen e kercimit se larti, ka nje tjeter kampion nga Shkodra, pikerisht Glenis Haxhiaj me lartesine 1.85 metra.

Ne garen e kercimit se gjati, kuptohet qe i padiskutueshem ka qene atleti shkodran qe konkurron me Tiranen Izmir Smajlaj ndersa ne vend te dyte eshte renditur atleti i Vlalznise Heldi Valikaj me distancen 7.35 metra dhe ne te tretin serish nje atlet i Vllaznise Endri Rakaj me 7.08 metra.

Edhe ne stafetn 4×100 metra kane dominuar atletet e Vllaznise qe me katershet e formuara kane zene vendin e pare dhe te dyte. Kampion i kesaj gare eshte shpallur katershja e perbere nga Daniel Guri, Franko Burraj, Lulzim Çengeli dhe Xhuljan Guri ndersa ne vend te dyte eshte renditur katershja tjeter e perbere nga Heldi Valikaj, Durjan Idrizaj, Endri Rakaj dhe Kolindo Kiri.

Me kete dominim te dites se pare, Vllaznia eshte shume prane fitimit te titullit kampion, qe do te ishte i 13-ti rradhazi per te. Sot nderkohe do te zhvillohen garat e dites se dyte dhe te fundit te kampionatit ku Vllaznia ka pretendimet e saj per te nxjerre kampione ne garat e 110 m/p, ne 200 metra, kercim trehapesh dhe ne stafeten 4 x 400 metra./SHKODRA-SPORT.COM/