Euro 2020 është gati të nisë më 11 qershor dhe ky aktivitet për herë të parë shkon në qytetet më të rëndësishme të Europës. 12 qytete u zgjodhën për të pritur 51 ndeshje, me stadiumin Wembley të zgjedhur për të mbajtur gjysmëfinalet dhe finalen e madhe. Dublini dhe Bilbao ishin dy qytetet e përzgjedhura, por u tërhoqën për shkak të masave COVID-19, duke u zëvendësuar me Sevillan, Shën Petersburd dhe Londër.

Kështu, ndeshja e parë në 11 qershor të vitit 2020, që do të ngrejë edhe siparin e Europianit, do të jetë ajo mes Turqisë dhe Italisë, e cila do të mbahet në stadiumin “Olimpico” të Romës, në orën 21:00. Më tej, ndeshjet do të vijojnë me nga 3 takime në ditë, deri në 24 qershor, ku do të luhen edhe të gjitha ndeshjet e grupeve.

Më poshtë, edhe një pasqyrim se si do të vijojë rruga e ekipeve në Europian .

11 qershor 2021
Turqi vs Itali 21:00
Stadio Olimpico, Romë, Itali

12 qershor 2021
Uells vs Zvicër 3:00
Stadiumi Olimpik, Baku, Azerbajxhan

Danimarkë vs Finlandë 18:00
Parken Stadium, Kopenhagen, Danimarkë

Belgjikë vs Rusi 21:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

13 qershor 2021
Angli vs Kroaci 3:00
Stadiumi Wembley, Londër, Angli

Austri vs Maqedonia e Veriut 18:00
Arena Nationala, Bukuresht, Rumani

Hollandë – Ukrainë 21:00
Johan Cruyff Arena, Amsterdam, Hollandë

14 qershor
Skoci vs Republika Çeke 3:00
Hampden Park, Glasgow, Skoci

Poloni vs Sllovaki 18:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

Spanjë vs Suedi 21:00
Estadio La Cartuja, Sevilje, Spanjë

15 qershor 2021
Hungari vs Portugali 18:00
Puskas Arena, Budapest, Hungari

Francë vs Gjermani 21:00
Allianz Arena, Mynih, Gjermani

16 qershor 2021
Finlandë vs Rusi 3:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

Turqi – Uells 18:00
Stadiumi Olimpik, Baku, Azerbajxhan

Itali vs Zvicër 21:00
Stadio Olimpico, Romë, Itali

17 qershor 2021
Ukrainë vs Maqedonia e Veriut 3:00
Arena Nationala, Bukuresht, Rumani

Danimarkë vs Belgjikë 18:00
Parken Stadium, Kopenhagen, Danimarkë

Hollandë – Austri 21:00
Johan Cruyff Arena, Amsterdam, Hollandë

18 qershor 2021
Suedi vs Sllovaki 3:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

Kroaci vs Republika Çeke 18:00
Hampden Park, Glasgow, Skoci

Angli vs Skoci 21:00
Stadiumi Wembley, Londër, Angli

19 qershor 2021
Hungari vs Francë 3:00
Puskas Arena, Budapest, Hungari

Portugali vs Gjermani 18:00
Allianz Arena, Mynih, Gjermani

Spanjë – Poloni 21:00
Estadio La Cartuja, Sevilje, Spanjë

20 qershor 2021
Itali – Uells 18:00
Stadio Olimpico, Romë, Itali

Zvicër vs Turqi 18:00
Stadiumi Olimpik, Baku, Azerbajxhan

21 qershor 2021
Ukrainë – Austri 18:00
Stadio Olimpico, Romë, Itali

Maqedonia e Veriut vs Hollanda 18:00
Johan Cruyff Arena, Amsterdam, Hollandë

Rusi vs Danimarkë 21:00
Parken Stadium, Kopenhagen, Danimarkë

Finlandë vs Belgjikë 21:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

22 qershor 2021
Kroaci vs Skoci 21:00
Hampden Park, Glasgow, Skoci

Republika Çeke vs Angli 21:00
Stadiumi Wembley, Londër, Angli

23 qershor 2021
Suedi – Poloni 18:00
Stadiumi Krestovsky, Shën Petersburg, Rusi

Sllovaki vs Spanjë 18:00
Estadio La Cartuja, Sevilje, Spanjë

Portugali – Francë
Puskas Arena, Budapest, Hungari

Gjermani vs Hungari
Allianz Arena, Mynih, Gjermani