Franko Barezi ka deklaruar në një intervistë me të përditshmen sportive italiane “TuttoSport” se De Ligt ka shumë potencial dhe ka gjithçka dhe deklaroi se fjalët e Van Bastenit që e kishte cilësuar që duhet të ketë më shumë lidership, Barezi ka thënë se ka dashur ta stimulojë:

“De Ligt është shumë i ri dhe ka shumë potencial. Kas luajtur në kompeticione të rëndësishme.

Ai ka gjithçka, forcë, personalitet, shpejtësi dhe fizik.

Mbase duhet të mendojë më shumë dhe mos të ecë sipas instiktit. Duke njohur Van Bastenin them se ai ka dashur ta stimulojë.”