Peshengritesi i talentuar shkodran Saimir Lagja pas pak ditesh do te marre pjese ne nje aktivitet nderkombetar qe zhvillohet ne Bosnje- Hercegovine.

Ky aktivitet do te zhvillohet me date 15 tetor dhe sportisti i Vllaznise synon te futet ne zonen e medaljeve ndonese pjesmarres do te jene shume sportiste nga vende te ndryshme te Rajonit.

Pak dite me pare Lagja mori pjese ne kampionatin kombetar te 17 vjeçareve qe u zhvillua ne Durres dhe arriti te zinte vendin e pare ne peshen 67 kg duke u shpallur kampion kombetar.

Ai arriti te ngreje 90 kg ne shkeputje dhe 112 kg ne shtytje duke treguar nje forme te mire sportive dhe pikerisht prej saj ky sportist pretendon te jete ne zonen e medaljeve ne aktivitetin e Bosnje- Hercegovines.

Madje trajneri i tij Artur Lagja ben te ditur se synimet jane per te pretenduar pse jo edhe medaljen e arte ne kete turne./SHKODRA-SPORT.COM/