Jerome Rothen është aktualisht një nga njerëzit më me fat në Francë. Ai ishte i pari dje për të marrë pamjen paraprake të intervistës me Kylian Mbappé që do të transmetohet e plotë këtë pasdite, duke filluar nga ora 18:00, në programin që ka në RMC Sport. Në fakt, ish -lojtari ka zbuluar të dhënat e intervistës me ndërkombëtarin francez.

“Gjithçka shkoi pa probleme. Ai është një person i përzemërt. Unë nuk e ftova për të bërë një intervistë, e ftova që të ketë një bisedë mes dy njerëzve të apasionuar pas futbollit. Unë aktualisht punoj në media sepse më pëlqen të flas për futbollin dhe të takohem me lojtarët. Këtu, ne kemi një nga lojtarët kryesorë në botën e futbollit dhe kishte shumë entuziazëm, kishte shumë simpati mes nesh. Kjo ka krijuar një shkëmbim shumë të këndshëm për të dëgjuar, mendoj, “theksoi Rothen.

Përveç kësaj, ai shtoi: “Ne kemi folur për gjithçka. Ai ishte shumë i qartë dhe i sinqertë. Ai e shpjegon veten shumë mirë dhe di të njohë gabimet e tij, diçka që na tregon personalitetin e tij të madh. Është e vërtetë se shumë gjëra janë thënë për të, angazhimin e tij dhe nivelin e tij sportiv. Sidomos që njerëzit pushojnë së foluri për të dhe se ata kanë thënë gjëra të rreme, sepse ai kishte nevojë të kontekstualizonte gjëra të ndryshme. Ai gjithashtu kishte nevojë për të fituar besimin midis një lojtari dhe një gazetari sportiv “.

Nga ana e tij, Jean-Louis Tourre, i cili gjithashtu intervistoi Mbappé në RMC Sport, ka rrëfyer se si është të flasësh me lojtarin 22-vjeçar: “Ne e shohim Mbappé-n shumë, por nuk e njohim . Unë mendoj se ai kishte nevojë për të thënë të vërtetën, veçanërisht pas gjithçkaje që ndodhi në verë. Ai ka shpjeguar se si i ka jetuar gjërat dhe na ka penguar të flasim për të. Lojtarët nuk i besojnë një ish -lojtari në të njëjtën mënyrë si një gazetar, ai e ka dhënë intervistën me një prekje tjetër “.