Vendimet e arbitrazhit nuk i kënaqin të gjithë. Është e pamundur. Nuk ka rëndësi nëse loja është për klube apo ekipe kombëtare. Në fund ka një interpretim të rregullit dhe kriteri i arbitrazhit mbizotëron atje. Shumë nga rregullat kanë evoluar, por të tjerët nuk janë ndryshuar me kalimin e viteve, por pamja e arbitrazhit me video (VAR) ka ndryshuar kohën në vendimmarrje.

VAR lejon (edhe pse lojtarët, gazetarët dhe tifozët dyshojnë) që një shfaqje të përfundojë për t’u analizuar më vonë. Kjo ndodh me të gjitha shfaqjet, por ne shikojmë vetëm kur kemi parasysh se ato janë vendimtare. Të gjitha shqyrtohen.

Pra, a ishte goli i diskutueshëm i Mbappe?

VAR ka ndryshuar futbollin. Ata që gjykojnë se çfarë ndodh në fushë, besojnë se është bërë në një mënyrë më shumë se pozitive, për të korrigjuar gabimet ose të paktën për të parandaluar që ato të përsëriten me kalimin e kohës. Taylor e pa shfaqjen drejtpërdrejt dhe që në momentin e parë konsideroi se situata që ndodhi në fushën e lojës ishte e ligjshme dhe si e tillë ai e la të përfundonte duke e ditur se pas vendimit të tij ekzistonte mundësia për ta ndryshuar atë. Me fjalë të tjera, ai zbatoi në mënyrë perfekte përdorimin e VAR.

Gjëja e thjeshtë (le të harrojmë ngjyrën e fanellës) do të kishte qënë ngritja e flamurit dhe historia ka mbaruar, por gjyqtari respektoi në mënyrë të përkryer protokollin VAR, atë që ka ndryshuar futbollin. Gjyqtari anglez besoi që në fillim se Mbappé nuk ndërhyri me Eric Garcia kur topi doli nga këpucët e Theo. I diskutueshëm apo jo ishte vendimi i tij, i ratifikuar nga VAR.
I njëjti rregull

Rregulli jashtë lojë në këtë drejtim nuk ka ndryshuar vitet e fundit siç është thënë. Çfarë të ndërhyjë apo jo ka qenë në rregullore që nga kohërat e lashta. Mbappe është pranë Eric, por gjyqtari konsideron se ai nuk ndërhyn sepse mbrojtësi spanjoll mund të kishte qëndruar ende, por duke mos e bërë këtë dhe duke prekur topin, ai e mundësoi sulmuesin. Një mbrojtës ka aftësinë për të qëndruar ende duke e ditur se VAR është prapa. Përgjigja është jo, por interpretimi i gjyqtarit është po. VAR është “fajtor”. GD.