Në vigjilje të sfidës së nesërme ndaj Kastriotit, në orën 13:45, në stadiumin e qytetit të Kamzës, në konferencën për shtyp përpara këtij takimi, trajneri Ilir Daja ka folur përpara mediave duke deklaruar se me drejtuesit e të kuqve ka marrëdhënie të mira dhe se nuk e ka menduar dorëheqjen sepse ka pasur raporte të qendrueshme me ta dhe me lojtarët:

“Ne kthesën e kemi pritur javë pas jave, natyrshëm që çdo javë dhe java më e rëndësishme është kjo me Kastriotin sepse do të mundohemi që të shkojmë drejt fitores. Vetë fitorja duhet të jetë në bazë të një logjike, për ta thënë më popullorshe, ‘mendja duhet të jetë akull dhe zemra duhet të jetë flakë’. Të paktën sipas gazetës tuaj unë nuk i kam marrëdhëniet e mira me drejtuesit, sepse ka 2-3 muaj që përmendet se Daja ka probleme me drejtorin.

Ne jemi në kontakt çdo ditë , kemi një marrëdhënie shumë të mirë, pavarësisht se kemi mendime të ndryshme se në fund fare gjërat shkojnë përpara kur ka një debat konstruktiv, por marrëdhënia është e shkëlqyer. Secili bën punën e vet dhe ka hapësirën e vet në atë që bën. Kam kontaktuar me drejtuesit , për të parë mundësinë e zgjidhjes sa më emergjente të situatës.

Jam nga ato trajnerë që nuk i shmangen përgjegjësisë edhe e vetmja gjë nuk e kam bërë publike deri në këto momente një dorëheqje të parevokueshme ka qenë fakti se përveç marrëdhënieve shumë të mira që kam me drejtuesit gjithashtu edhe me lojtarët ka qenë dhe fakti që nuk doja të shmangesha përgjegjësive, por që kemi analizuar çdo gjë me detaje se cila është më e mira e Partizanit. Ne do të bëjmë çdo kohë, çdo moment atë që është më e mira për Partizanin dhe Ilir Dajën apo për ndonjë futbollist.”