Të shtunën në mëngjes, seksioni i falimentimit i Gjykatës së Katanias shpalli përfundimisht falimentimin e ekipit të futbollit Catania. Prej disa kohësh administratorët e falimentimit të skuadrës, e cila ishte në funksion të përkohshëm që nga dhjetori, kishin paralajmëruar se i kishin mbetur pa para!

Në këto ditë negociatat për shitjen te sipërmarrësi romak Benedetto Mancini dhe mundësia që Liga e Seria C mund të parashikonte fondet për të lejuar ekipin të përfundojë kampionatin, i cili është vetëm katër jave nga fundi deshtuan…

Për momentin Catania ishte e njëmbëdhjeta në grupin C të Serisë C. Pak orë pas vendimit të Gjykatës u përjashtuan përfundimisht nga kampionati. Catania u themelua në vitin 1946 dhe ka luajtur në 17 kampionate të Serisë A në historinë e saj, e fundit prej të cilave në sezonin 2013-2014…

Renditja do të rishkruhet pasi të gjitha rezultatet e Catania-s do të anulohen, me pasoja të rëndësishme në renditje: Bari në çdo rast është ngjitur tashmë në B, por Catanzaro bëhet i katërti nga i dyti dhe në fund të fundit Vibonese mund të arrijë të luajë në playout.

Renditja e re: Bari 71, Palermo 63 (pas fitores së sotme në Monopoli), Avellino 61, Catanzaro 58, Francavilla, Monopoli 55, Foggia 48, Monterosi 47, Juve Stabia 44, Turris, Picerno 43, Latina 41 Tabassoran, Campo 37, Messina 36, Potenza 32, F. Andria 29, Paganese 26, Vibonese 21.

Presidenti i Lega Pro, Francesco Ghirelli, e komentoi lajmin si më poshtë: “Së pari, shpreh respektin maksimal për punën e mbikqyresit dhe gjyqtarit të falimentimit. Me dhimbje të madhe duhet të vërej se ndërprerja e stërvitjes provizore gjatë ecurisë së sezonit të rregullt i shkakton dëme serioze kampionatit të Serisë C dhe kjo është një situatë që si President i Ligës nuk do të kisha dashur kurrë ta jetoja.

Në këta muaj, madje edhe para operacionit Sigi janë përpjekur në çdo mënyrë për të bërë të qartë se angazhimet e marra duheshin respektuar, angazhime të cilat megjithatë nuk u mbajtën. Është e pamohueshme që Covid-i e ka rënduar në mënyrë të pakthyeshme situatën, por fakti mbetet që në këtë fazë të fundit , janë bërë propozime të pakuptimta që kanë përcaktuar përfundimet më të pakëndshme.

Lega Pro dhe klubet e saj, të pajisura me një ndjenjë të fortë përgjegjësie, dinë të përballen dhe për të qenë në krye të një situate që mund të kishte sjellë dëme të pakontrollueshme. E përfundoj duke nënvizuar vuajtjet e padurueshme që i shkakton gjithë kjo aferë qytetit të Katanias, tifozëve të shumtë të Katanias në Siçili, në Itali, në botë”./telesport/