Juventus, Real Madrid dhe Barcelona rrezikojnë të mbetet jashtë Champions League në sezonin 2023/24, kur edhe do të ndryshojë formati i këtij kompeticioni dhe nga 32 do të marrin pjesë 36 skuadra.

Gjykata e Madridit ka pranuar kërkesën e UEFA së fundmi dhe klubet që vazhdojnë të mos heqin dorë nga Super League mund të penalizohen.

Edhe sezonin e ardhshëm këto klube do të jenë në Champions, por në sezonin 2023/24 rrezikojnë të mos jenë nëse nuk paguajnë gjobat e vendosura nga UEFA.

9 klubet e tërhequra pranuan që t’u mbahen 5% e të ardhurave të fituara nga kompeticionet europiane, ndërsa për tre klubet që vijojnë do të ketë edhe një gjobë ekstra, 15 milionë euro.

Nëse këto klube nuk paguajnë gjobat, atëherë ato nuk do të lejohen të marrin pjesë në kompeticionet europiane duke nisur nga sezoni 2023/24.