Presidenti i La Ligës ka folur për transferimin e mundshëm të Kylian Mbappe te Real Madrid.

“Nëse Mbappe lëviz dhe duket se do të ndodhë patjetër, do të ndikojë pozitivisht në të gjithë ligën.

Por unë do të jap Italinë si shembull. Nëse ardhja e lojtarëve të mëdhenj nuk shoqërohet me një zhvillim të përgjithshëm impuls të projektit, është e kotë.

Seria A ka përfituar një avantazh të madh tatimor falë ndihmës së qeverisë për uljen e taksave për ata që vijnë nga jashtë dhe ka mundur të presë lojtarë të kalibrit të Cristiano Ronaldos dhe futbollistë të tjerë të famshëm.

Seria A jo vetëm që nuk u rrit, përkundrazi, ra. Rasti italian tregon se vetëm lojtarët nuk mjaftojnë, ne kemi nevojë për zgjidhje adekuate menaxheriale që do të çojnë në rritjen e klubit.