Çelsi tani mund të quhet 100% i Tod Behli dhe “Clearlake Capital” pas shitjes së klubit nga ana e Roman Abramoviç për shkak të sanksioneve të vënë nga Qeveria Britanike ndaj oligarkut rus.

Ky lajm u bë zyrtar nga vetë Çelsi me anë të një postimi në portalin zyrtar të klubit, ku tregon dhe detaje nga shitja.

“Ne jemi të nderuar që të jemi kujdestarët e rinj të Çelsit. Ne do të japim 100% të gjithë së bashku, në çdo minutë të çdo ndeshjeje. Vizioni jonë si pronarë është i qartë, ne duam të bëjmë tifozët krenarë.

Së bashku me rritjen e skuadrës së të rinjve dhe sigurimit të talenteve më të mirë, plani ynë është të investojmë në këtë klub dhe të ndërtojmë historinë e paharrueshme të Çelsit.

Personalisht dua të falënderoj ministrat dhe zyrtarët e Qeverisë Britanike dhe Premier Ligën për të gjithë punën që e mundësuan këtë të ndodhte”, ishin fjalët e para të Tod Behlit si pronar i ri i Çelsit.