Ish-mbrojtësi i Kombëtares shqiptare, Armend Dallku është kthyer pas në kohë dhe ka folur për të shkuarën. Duke folur për “Telegrafi”, Dallku është ndalur te arsyeja e largimit të tij nga Kombëtarja, duke thënë se s’donte të ishte barrë dhe se i hapi rrugën Elseid Hysajt, që asokohe ishte një i ri me prespektivë.

“Kam një të mirë, që kur e shoh që nuk po jap maksimumin, e lë atë punë. Vendimet i marr shumë shpejt. I referohem Hysajt, që ishte një lojtar që luante në pozicionin tim. E kam parë djalin me shumë perspektivë dhe që ka mundësi.

Asnjëherë nuk dëshiroj që të jem barrë për diçka. Gjithçka duhet të jetë me meritokraci. Secili njeri ka periudhën e vetë për të dhënë kontributin. E konsiderova që ai do të ishte fundi i rrugëtimit tim”, ishin fjalët e Armend Dallkut.