Kapiteni gjerman Gyndoan u intervistua nga “The Athletic” lartësoi disa karakteristika morale të skuadrës së Nagelsman.

NDESHJET – “Qëndrimi që treguam në ndeshjen e fundit kundër Zvicrës (Gjermania u rikthye për të barazuar 1-1 në kohën e lëndimit) është pjesë e rritjes sonë. Procesi është të mos dorëzohesh, pavarësisht vështirësive në një turne si ky, është e nevojshme të përparosh”, tha Gyndoan.

EVOLUMI – Mesfushori më pas nënvizon sesi është kombëtarja në ndërtim e sipër: “Sa më shumë të luajmë, aq më mirë bëjmë. Në fund të fundit, kjo skuadër është bashkuar në muajt e fundit. Ne kemi bërë përparime të mëdha në një kohë kaq të shkurtër, stafi stërvitor e ka trajtuar shumë mirë situatën kur ata e nisën këtë rrugëtim vitin e kaluar”, vijoi kapiteni i Gjermanisë.

LOJTARËT ME NGJYRË – Gyndoan dha edhe një koment mbi sondazhin shqetësues të kryer nga transmetuesi shtetëror gjerman “ARD”, i cili pyeti nëse kombëtarja duhet të kishte më shumë lojtarë të bardhë, me 21% të1304 personave të intervistuar që u përgjigjën me “po”. Kimish e quajti sondazhin “përgjithësisht racist”. Ilkai merr frymë thellë para se të japë përgjigjen e tij, menjë buzëqeshje të hidhur në fytyrë: “Rezultatet e atij sondazhi nuk më befasuan dhe aq shumë, kjo nuk ështëdiçka unike për Gjermaninë. Para fillimit të turneut mëdha ndjesinë se dikush po përpiqej të krijonte disa ndarjenë këtë ekip për Euro 2024. Gjermania shumë mirë, për mendimin tim ata janë lojtarë me emigracion në sfond”.