Interi ka prezantuar projektin e tij për stadiumin e ri në Rozzano dhe Assago, i cili do të kishte një kapacitet rreth 70 mijë ndenjësesh.

Milani dhe Interi kishin shpresuar të ndërtonin një arenë të re në San Siro, por u ndaluan nga autoritetet lokale të ndërmerrnin punime strukturore në nivelin e dytë pasi u mbulua nga rregullat që synonin të mbronin strukturat me rëndësi të rëndësishme arkitekturore ose historike.

Prandaj, të dy klubet vendosën të shkojnë në rrugë të ndara dhe të paraqesin projekte individuale të stadiumeve në zona të ndryshme jashtë qytetit të Milanos.

Interi ka zgjedhur zonën e Rozzanos, kështu që këtë pasdite drejtuesit e Interit, Alessandro Antonello dhe Mark van Huuksloot prezantuan planet e tyre para kryebashkiakëve të Rozzano dhe Assago.

Ai pritej të kishte një kapacitet prej 50-60 mijë vendesh, por në vend të kësaj u zgjerua në 70 mijë ulësesh, duke e afruar atë afër totalit aktual të San Siros prej 80,000 vendesh.

Ky do të jetë një stadium modern i llojit që rrallë shihet në Itali, i cili është i hapur shtatë ditë në javë dhe jo vetëm në ditën e ndeshjes, me zona të caktuara për ushqim, pije, argëtim dhe pazar.

“Zyrtarizuam fillimin e një udhëtimi që do të na çojë në zhvillimin e zonës së identifikuar në Rozzano, dhe që do të përfshijë edhe bashkinë fqinje Assagon”.

“Takimi me të dyja administratat u zhvillua në një klimë bashkëpunimi”, ka thënë drejtori i Interit, Antonello. /Telegrafi/