Sazan Velçani, ish-arbitri i njohur shqiptar është duke luftuar me jetën në një nga spitalet e Italisë. Prej disa muajsh ish-arbitri me origjinë nga Patosi është duke u përballur me një sëmundje të rëndë, ndërsa është i shtuar në vendin fqinj.

Prej kohësh familja e tij ka kërkuar ndihmë nga dashanmirët e futbollit, ndërsa FSHF ka akorduar 5 mijë euro nga buxheti i saj, për t’i ardhur në ndihmë Velçanit.

Prej kohësh Velçani ka qenë edhe vëzhgues arbitrash pranë FSHF-së, ndërsa operacioni për transplantin që i nevojitet kushton shtrenjtë.

FSHF dhe presidenti Duka janë kujdesur që të ndihmojnë ish-arbitrin, duke i siguruar 5 mijë euro në këto momente të vështira./newsport/