Punimet për ndërtimin e plotë të stadiumit “Loro Boriçi” vazhdojnë megjithatë ky objekt sportiv vazhdon të jetë temë debati në mes Qeverisë shqiptare dhe Bashkisë Shkodër. Dy institucione këto që realisht nuk kanë bashkëpunuar me njëra- tjetrën deri tani, ose më mirë të themi, nuk e kanë dashur atë. Në një miting elektoral në Shkodër mbrëmjen e së martës, kryeministri Edi Rama duke u ndalur për shumë minuta tek investimi që Qeveria e tij po bën për Shkodrën me këtë objekt sportiv, nuk ka munguar të akuzojë edhe Bashkinë e këtij qyteti se gjoja kohë më parë, nuk u ka hapur as dyert e stadiumit për inagurimin e punimeve. Nga goja e tij kanë dalë edhe fjalë të tjera gjithnjë në vazhdën e akuzave për institucionin e pushtetit lokal që në fakt deri më tash, drejtohet nga opozita. Mirëpo, vetë Bashkia Shkodër nuk ka mundur t’i pranojë këto “shpifje” të kryeministrit dhe për këtë arsye, ditën e sotme ka dalë me një deklaratë për shtyp ku dëshiron të sqarojë shumë të vërteta sipas saj në gjithë këtë çështje. “Bashkia Shkodër, e ndjen për detyrë të sqarojë opinionin shkodranë, në lidhje me  disa të pavërteta që kryeministri I vendit Edi Rama,  bëri dje në mitingun elektoral të  mazhorancës  në qytetin e Shkodrës.Kryeminsitri vendit abuzoi dje në fjalen e tij,  kur akuzoi se gjoja e paskan vonuar tre javë ecurinë e punimeve të stadiumit për një  çelës!! Kjo  akuzë është sa qesharake dhe aq anakronike,  të mundohesh të mbulosh mangësitë e procedurave të tija  për fillimin e punimeve, duke të përmendur, disa herë si argument para qytetarëve shkodranë , gjoja mungesen e një celësi dhe aq më tepër,  të dalë nga goja e një kryeminsitri, tregon sa  poshtë ka rënë niveli I tij , I argumentave të tij , për të mbuluar paftësinë e strukturave që ai ka ngarkuar për të rikonstruktuar stadiumin “Loro Boriçi”. Në lidhje me këtë,  Bashkia Shkodër sqaron të gjithë qytetarët e saj se,  pavarësisht se  institucioni I saj  është anashkaluar në procedurat ligjore për hartimin dhe miratimin e projektit të rikonstrusionit të stadiumit “Loro Boriçi”,   ajo ka qenë  gjithnjë dashamirëse dhe bashkëpunuese për një projekt të tillë ,  pasi ka qenë dhe është e bindur se  ai  objekt,   do ti shërbejë të gjithë qytetit, përmirësimit të  jetës kulturore dhe sportive të tij.Më poshtë po rendisim kronologjinë e shkresave zyrtare të korespondencës Qeveri-Bashki:Më  datë 1 prill, nëpërmjet mediave  vihemi në dijeni  për miratimin e lejes të rikonstrusionit të Stadiumit” Loro Boriçi”. Për cudi shkresa e ministrisë së Zhvillimit Urban ,    që pëcjell vendimin e datës 1 prill, është hartuar  me  daten  30 prill  2015!!   dhe mbërrin dorazi në bashkinë Shkodër,  diten e shtunë  me datë  2 maj, pikërisht një ditë përara se kryeministri të bënte me 3 maj “Shoun e rradhës” ,  ate të inagurimit të punimeve të rikonstruksionit së stadiumit.  Por  edhe pse ditë e shtunë,  përfaqësuesit e bashkisë Shkodër  me përgjegjësi qytetare , kanë dalë dhe  e kanë marrë  dorazi këtë shkresë,  së cilës    nga  vendimi  I datës 1 prill dhe  deri  në formulimin  e  saj  dhe mbërritjen në qytetin e Shkodrës I janë dashur plot 31  ditë ??!!! Sec’faj ka Bashkia Shkodër në këtë   vonesë  ,  vetëm kryeministri mund ta gjejë??!!!Duke shpresuar se fajin mund ta ketë miratimi I lejes me datë 1 prill,  si një datë që  ka domethënien e vet ,  jo vetëm për shkodranët,  por për mbarë popullin shqiptar , do t’i luteshim kryeministrit të vendit  z. Edi Rama , që herë tjetër,  kur ti drejtohet qytetarëve shkodranë,  të jetë  më  serioz, të mos shpifë me argumenta  të tillë fëminorë,  e aq më shumë kur bëhet fjalë për  një object të tillë,  siç është stadiumi ”Loro Boriçi” ,   një objekt  që ka  shkruar emrin  e tij  me germa të arta në historinë e  sportit  shqiptar”- thuhet në deklaratën e shpërndarë sot për mediat nga insitucioni i pushtetil lokal në Veri të vendit.
© shkodrasport.com