Premtimi i Federates Shqiptare te Futbollit per te mbeshtetur me baze materiale ekipin e futbollit te moshave te komunitetit rom dhe egjiptian qe luan nen siglen e “Juban Danjes” ne kampionatin e Liges Amatore, eshte bere realitet diten e sotme.

Nga Tirana ka mberritur enkas ne Shkoder zevendespresidenti i FSHF-se Edvin Libohova i cili ka ndare edhe bazen materiale per rreth 30 femije qe jane pjese e ketij ekipi.

Ka qene shoqata “Për të Drejtat e Komunitetit Egjiptian” Shkodër, e cila aplikoi ne nje projekt per te kerkuar mbeshtetje per kete ekip dhe FSHF ishte e para qe iu gjend prane duke ofruar 3.5 milione leke te vjetra baze materiale per kete ekip.

Duhet thene se femijet e ketij komuniteti kane luajtur edhe me perpara por te paorganizuar. Nje bashkepunim me presidentin e ekipit “Juban Danja” Ferdinand Jaku, i ka ndryshuar teresisht gjerat. Ky i fundit ne fillim te ketij viti plotesoi ekipin me baze materiale madje e rregjistroi edhe ne kampionatin e Liges Amatore.

Jo vetem kaq. Ferdinand Jaku vazhdoi perkujdesjen per keto femije duke u interesuar per shkollen e tyre, madje duke u krijuar kushte me te mira edhe per fjetje ne shtepite e tyre apo dhe ushqimin.

Femijet e komunitetit rom dhe egjiptian ne kete menyre po ndjehdn çdo dite e me teper te vleresuar dhe te barabarte me bashkemoshataret e tyre dhe pas ndihmes tashme te dhene edhe nga FSHF, gjerat po marrin edhe me per mire per to.

Aktiviteti i sotem u zhvillua në hyrje të qytetit të Shkodrës, në kompleksin sportiv “Baçallëk Arena” dhe ne te perveç zevendespresidentit te FSHF-se Libohova, ka marre pjese edhe presidenti i “Juban Danjes” Ferdinand Jaku si dhe drejtues te shoqates se komunitetit rom dhe egjiptian ne Shkoder.
© shkodrasport.com