Nëpërmjet një komunikate zyrtare, Barcelona njoftoi se bordi drejtues ka vendosur që të refuzojë kategorikisht zhvillimin e ndeshjes kundër Girona në Miami të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në program për datën 26 janar të vitit të ardhshëm.

Klubi blaugrana ka vendosur me argumentin se: “shkon përtej vullentit të tyre për të luajtur, pasi dihet mungesa e konsensusit në të gjithë La Liga, mbi këtë propozim”.4

Nga ana tjetër klubi katalanas bën të qartë se: “është i gatshëm të udhëtojë drejt Miami që të zhvillojë një ndeshje të La Liga dhe pranon që të gjitha përfitimet nga e drejta televizive të ndahen mes klubeve të divizionit të parë dhe të divizionit të dytë.

Megjithatë Barça mendon se ky projekt do të dështojë, në rast se nuk do të arrihet marrëveshja mes të gjithë aktorëve të përfshirë”./telesport/