Atleti shkodran Franko Burraj arrin nje tjeter sukses ne garat nderkombetare. Diten e sotme ne Poloni eshte zhvilluar gara e 400 metrave, e vlefshme per Kampionatin Europian Ekipor qe po zhvillohet ne kete vend dhe sportisti i Vllaznise me kohen 46″30 ka zene vendin e pare.

Paraqitja e tij ka qene e shkelqyer duke dominuar ndaj te gjithe kundershtareve te tij. Sipas trajnerit Bruno Rrotani, Franko sot tregoi nje nivel te larte, megjithate pas dy ditesh do te tentoje edhe me shume.

Pikerisht ne garen e 200 metrave do te tentoje jo vetem vendin e pare, por te thyeje serish rekordin kombetar te saj dhe gjasat jane t’ia dale nese gjerat shkojne mire.

Perveç Burrajt, ne Poloni pjese e kombetares shqiptare jane edhe dy atlete te tjere te Vllaznise, Muhamet Çangeli dhe Durjan Idrizaj si dhe trajneri tjeter Albert Marashi.

Çangeli ka konkurruar sot ne garen e kercimit trepahesh dhe me distancen 15.15 metra, eshte renditur i 5-ti ne Europe. Po ky sportist do te konkurroje edhe ne kercim se gjati, ndersa Idrizaj do te konkurroje ne 400 metra me pengesa.
Gjergj KOLA