Drejtoria Teknike e FSHF-së ka zhvilluar një takim me përfaqësuesit e shoqatave rajonale dhe trajnerë të ekipeve përfaqësuese rajonale nga i gjithë vendi.

Drejtori Fulvio Pea u ka prezantuar të pranishme projektin e ekipet rajonale kombëtare, duke shpjeguar se objektivi primar është rritja e cilësisë së futbollistit mesatar në vend, duke ofruar profesionalizëm dhe duke ushqyer shpresë te të rinjtë, duke u dhënë mundësinë gjithsecilit të shndërrojë një ëndërr në realitet.

Më tej, ai theksoi se FSHF është e fokusuar në territorin e brendshëm të vendit, sepse vëmendja duhet të jetë maksimale kur bëhet fjalë për ndërtimin e kombëtares më të re, e cila do të formojë unazën e pare te zinxhirit mbi të cilin do te vendosen themelet për planifikimin e së ardhmes.

Sipas Peas, të organizosh një seleksionim për moshat U-13 dhe U-14, do të thotë të ‘parashikosh’ për të besuar lojtarët dhe familjet, duke transmetuar vlera morale dhe duke paraqitur rrugën e re teknike të FSHF-së. Dhe kjo për Drejtorin Teknik mund të ndodhë nëpërmjet skautëve për Shoqatat Rajonale, stërvitjeve për djemtë e ekipeve përfaqësuese rajonale, turneut të përfaqësuese rajonale si edhe skautëve për seleksionimet rajonale kombëtare

Kjo strategji do të ndihmojë për të krijuar një bazë shumë më të gjerë zgjedhjesh, në përpjekje për të rritur cilësinë mes lojtarëve dhe mbi të gjitha, për të nisur paraprakisht rrugën e re teknike.

Në këtë mbledhje morën pjesë edhe trajnerët e ekipeve kombëtare të moshave Armand Damo, Ardi Behari, Ervin Bulku, Alban Bushi si edhe përfaqësues të tjerë të FSHF, ndër të cilët edhe eksperti i futbollit, Sulejman Mema, i cili në një prononcim për Fshf.org shpjegoi edhe më në detaje temat e diskutimit dhe fokusimi te rritja e cilësisë së futbollit në vend.