Çeshtja e lu.ftes ne Ukraine çdo dite e me shume po sensibilizon edhe futbollin dhe ne shume prej ndeshjeve, perfshi ketu edhe ate te para pak diteve ne mes Vllaznise dhe Dinamos, jane shpalosur banderola qe e denojne ate.

Por nderkohe nga Shkodra na vjen nje tjeter rast sensibilizimi me kete çeshtje shume delikate. Kete here jane femijet e ekipit “Bashkimi” qe kane dhene permes fotove nje mesazh shume domethenes per kete gje.

Ata kanë realizuar një projekt sensibilizues për luftën që po ndodh mes dy shteteve Rusisë dhe Ukrainës . Përmes këtij mesazhi sensibilizues në fillim të ndeshjes ata shprehin dëshirën që kjo luftë të marrë fund .

Ne lu.fte nuk ka fitues, vetem humbje dhe probleme!

Ekipi jone sot ne ndeshjen Under-11#

KF BASHKIMI 2-0 FC BASANIA

Realizuam projektin sensibilizues per luften qe po ndodh midis shteteve RUSI – UKRAIN ku po vdesin njerez!

#MesazhSensibilizues

Lutemi qe kjo lufte te ndalet dhe te kete paqe ne te gjithe botën!

Lutemi qe viktimat Zoti i meshirofte!

Lutemi qe te gjithe Zoti i ndihmoftë! Amin!