Në një hetim që po kryhet brenda Portos, presidenti Pinto da Costa ka hedhur dritë mbi marrëdhëniet financiare të klubit me agjentin Jorge Mendes.

Gjatë këtij procesi, Costa pranoi hapur se klubi i ka borxh agjentin të njohur, duke theksuar mungesën e dukshme të presionit nga ai për t’ia shlyer borxhin e komisionit dhe angazhimet e tjera të papaguara.

Sipas ‘Record’, llogaritet se borxhi aktual arrin në 11 milionë euro. Kjo ofron një pasqyrë transparente në lidhjet financiare të Portos dhe nënvizon natyrën komplekse të marrëdhënieve midis klubeve dhe agjentëve në botën e futbollit.

Figura e Jorge Mendes, i njohur për ndikimin e tij në tregun e transferimeve dhe lidhjet e tij me lojtarë dhe klube të shumta, qëndron si një aktor i spikatur në këtë skenar.

Qëndrimi i Mendes ndaj borxhit të klubit është në kontrast me perceptimin e zakonshëm të presionit të ushtruar nga kreditorët për pagesë të menjëhershme.

Kjo mungesë këmbënguljeje nga ana e agjentit mund të interpretohet në mënyra të ndryshme, nga shfaqja e besimit në menaxhimin financiar të klubit deri te një strategji afatgjatë e negociatave. /Telegrafi/