Situatën shqetësuese në përfaqësuesen e Gjermanisë ka prekur edhe Uli Hënes. Presidenti i Nderit në Mynih e ka përshkruar me qartë dhe thjeshtë panoramën e “pancerave” në miqësoret e fundit, nën urdhrat e Julian Nagelsman:

“Shikojë kaos kudo. I shtangur nga këto paraqitje. Vështirë të jap përgjigje se cilat vida duhen mbërthyer më parë në organizmin e grupit si një trup i vetëm.

Problemi është se ekipi nuk ka forcë, jo vetëm në barrierën defensive, shfrytëzimin e rasteve, por edhe në fitimin e dueleve.

Zanafilla e gjithçkaje ka të bëjë me sistemin. Nagelsman e ka kohën e kufizuar përpara Kampionatit Europian dhe do i duhet një punë thelbësore që ta kthejë përfaqësuesen në rrugën e duhur”, tha Henës për prestigjozen “Kicker”.