Ne gjithe keto vite media e shkruar e ajo vizive kane degraduar e tjetersuar çdo gje ne Shqiperi. Çdo informacion,lajm, emision, interviste, bashkebisedim etj, eshte i deformuar, i tjetersuar, i hiperbolizuar, i keqtrajtuar, keqperdorur e keqtransmetuar.

Media shqiptare me moderatoret e tyre sa amatoresk aq dhe injorant, kane marre zvarre artin e te shkruarit apo te moderimit korrekt ne Shqiperi.

Media, pushteti i katert sipas llogjikes ligjore, padyshim ka kaluar ne plan te pare dhe si nje perbindesh amoraliteti ka shkaterruar e tjetersuar tere vlerat e Shqiperise dhe shqiptareve te saj.

Ngado qe te sillesh e ngado te shikosh, do te te beje pershtypje te madhe fakti qe çdo gje qe shkruhet nder gazeta, apo thuhet nder emisione televizive, si baze dhe fokus ka disinformimin dhe mashtrimin deri ne fund.

Te jesh gazetar apo moderator eshte nje profesion fisnik dhe tejet i rendesishem ne nje shoqeri, pra ne njefare menyre gazetaria dhe moderatoret televiziv jane “hipoteka” te vlerave, qe nje shoqeri mbart dhe transmeton gjate ekzistences se saj dhe permes profesionit te tyre te pazevendesushem, gazetaret e moderatoret trajtojne dhe promovojne pozitivitetin dhe negativitetin e tyre ne sherbim te se ardhmes.

Moderatoret apo gazetaret ne fushen politike, sportive, shkencore, filozofike, ekonomike etj,etj duhet te kene vetedije te plote dhe ndershmeri maksimale per shkrimet apo moderimet e tyre ne menyre qe te ruajne besueshmerine e punes qe bejne dhe dinjitetin e tyre personal.

Rendom kam vene re jo rralle artikuj sportiv, fusha ku njoh dhe kontribuoj me shume, ku promovohen vlera te qena dhe te paqena te ish- sportisteve apo trajnereve e specialisteve te ndryshem ne sporte te ndryshme…dhe ne disa raste sipas verifikimeve te bera me rrezultatet e kohes.

Me rezulton se faktet jane te rreme, te fryra deri dhe te turpshme! Ne disa raste me ka rezultuar qe ka “mbivendosje suksesesh”, pra brenda nje kampionati te te njejtit vit, te kete 2 kampione!!! Shume rekorde sportive shumefishohen dhe ne disa raste ato jane 3 dhe 4 fishuar!Informacionet per aktivitetet nderkombetare kane disinformim te madh. TURP DHE MOSKOPETENCE!

Gazetaret e moderatoret duhet te investigojne çdo rezultat sportiv para se ta shkruajne apo ta trajtojne ne emisione televizive. Shpejt do mbahen mend si te kulturuar e te ndershem, ose si te paafte e mashtrues.

Une per arsye pune e profesioni, njoh dhe kam miq shume gazetare e moderatore. Ato jane shume te rendesishem ne ecurine e marredhenieve tona dhe ne pasqyrimin e te vertetave tona.

Ndaj gazetare si Adriatik Riza Dosti, Bashkim Tufa, Gasper Marku, Bujar Qesja, Gjergj Kola, mbeten pasuri e rendesishme e sportit shqiptar.
Uroj qe rruga e tyre te ndiqet nga te gjithe gazetaret dhe moderatoret sportiv dhe pse jo te te gjitha fushave te tjera te shoqerise.
Me rrespekt Ing.P.Hoxha!