Everton është penalizuar me 10 pikë nga Premier League për shkeljen e rregullave të Fair-play-it financiar, veçanërisht për shkeljen e “rregullave të fitimit dhe qëndrueshmërisë”. Klubi u referua në mars dhe është një sanksion shumë i ashpër që do të rëndojë jashtëzakonisht shumë në sezonin e skuadrës së drejtuar nga Sean Dyche, tashmë i fundit në tabelë së bashku me Burnley-n.


Një penalitet i ri në horizont?

Sipas asaj që raporton Daily Express, në fakt, klubi anglez mund të dënohet sërish nga Premierliga nëse llogaritë e tij të ardhshme nuk përputhen me rregullat për fitimin dhe qëndrueshmërinë.

Llogaritë për sezonin që përfundon në qershor 2023 duhet deri në fund të marsit, por klubeve u është kërkuar të ofrojnë shikueshmëri deri më 31 dhjetor në mënyrë që të përcaktojnë pajtueshmërinë me fitimin dhe qëndrueshmërinë.

Raporti shton se Everton do të duhet të prezantojë një seri rezultatesh solide gjatë 12 muajve të fundit për të shmangur ndëshkimin e mëtejshëm pasi regjistroi humbje prej 120.9 milion £ në 2021 dhe 44.7 milion £ në 2022.