Nje deklarate e forte e presidentit te Teutes ne basketboll Arqile Gorea per trukim te ndeshjes gjysmefinale ndaj Vllaznise nga arbitrat, ka trazuar ujerat ne basketbollin shqiptar. Diten e sotme eshte mesuar lajmi se Shoqata e Arbitrave dhe e Vezhguesve te basketbollit do ta padiste ne prokurori numrin 1 te basketbollit durrsak.

Por nga ana tjeter, pak minuta me pare me ne fund ka ardhur edhe reagimi i Shoqates se Basketbollit Vllaznia (ua kemi kerkuar qe dje ne fakt, por drejtuesit e saj hezituan fillimisht te benin nje reagim) ku hedh poshte çdo trillim te presidentit te Teutes. Ja çfare shkruhet ne kete reagim:

Reagim Publik nga Shoqata e Basketbollit Vllaznia

Si klubi i parë dhe më i vjetër i basketbollit në Shqipëri, Shoqata e Basketbollit Vllaznia, dëshiron të adresoj akuzat e fundit të bëra kundër ekipit tonë nga presidenti i Kb Teuta. Akuzat për blerjen e ndeshjes dhe lojë të padrejtë na shqetësojnë thellë si një shoqate e fokusuar drejt parimeve me te mira te basketbollit dhe konkurrencës së ndershme.

Ne kategorikisht mohojmë këto akuza bazuar në hamendsime dhe rikonfirmojme përkushtimin tonë të pandryshuar për mbajtjen e standardeve më të larta të sportit ne pergjithesi dhe basketbollit ne vecanti. Përmes historisë sonë të gjatë dhe të lavdishme, ne kemi qëndruar gjithmonë besnikë ndaj rregullave dhe frymës së lojës, duke vendosur një standart për lojën e ndershme në basketbollin shqiptar.

Jemi të zhgënjyer nga mungesa e provave për të mbështetur këto akuza. Akuza te tilla serioze kërkojnë prova te forta dhe kërkojmë një hetim të hollësishëm dhe të paanshëm për të siguruar që integriteti i sportit dhe i Shoqates se Basketbollit Vllaznia të mbahet.

Për më tepër, dëshirojmë të shprehim mbështetjen tonë të plotë për arbitrat që gjykojne ndeshjet e kampionatit kombetar te basketbollit. Ata luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e drejtësisë dhe integritetit të shoqatave respektive të basketbollit, dhe ne qëndrojmë prapa përkushtimit dhe profesionalizmit të tyre.

Ndërkohë, mbetemi të fokusuar në fazen gjysemfinale tone te playofit, ku kerkojme qe te vazhdojme rrugen e fitoreve per te kenaqur tifozerine tone te zjarrte.
Me respekt,
Shoqata e Basketbollit Vllaznia