uk është diçka e re, por në çdo dritare të ndeshjeve të ekipeve kombëtar, dhe aq më tepër kur shfaqen dëmtime, zhurma ndaj ndeshjeve të sipërpërmendura sa vjen e shtohet.

Nga FIFA flasin për një kalendar të rënë dakord nga konfederata të ndryshme, që nga ana e tyre bien dakord ose diskutojnë me klubet dhe organizatat e tjera, por e vërteta është se situata nuk duket se ka atë zgjidhje për të cilën flitet dhe që tregon një zvogëlimi i ndeshjeve.

Në thellësi flitet, por në fund askush nuk e dëshiron, siç tregohet nga kalendari i miratuar tashmë deri në vitin 2030.

Duke filluar nga viti 2026, do të ketë një ulje me një datë dhe se FIFA ka vendosur sigurimin që mbron financat e klubeve, por shëndeti është në rrezik dhe duket se ka pak rëndësi. Ndaj klubet më së shumti vazhdojnë të kundërshtojnë dhe kalendarin e ri të FIFA-s.