Në këtë epokë të Fair Play Financiar, të ardhurat janë thelbësore për të gjitha klubet e futbollit. Sigurisht, skuadrat mund të mbledhin fonde duke shitur lojtarë, por të ardhurat nga ndeshjet luajnë gjithashtu një rol kyç në qëndrueshmërinë e çdo skuadre profesionale.

Në të vërtetë, për aq sa fansat trajtohen sikur nuk kanë rëndësi, rezulton se kanë vërtet rëndësi. Dhe në raportin “The European Club Finance and Investment Landscape” nga UEFA, është dhënë një pasqyrë se sa para po fitojnë ekipet kryesore në të gjithë Evropën në ditët e ndeshjeve, për sa i përket të ardhurave nga stadiumi.

Raporti, duke përdorur të dhëna nga viti 2023, vë në dukje se 12 muajt e fundit ishin një vit i mirë për 20 klubet kryesore, pasi të ardhurat e tyre nga ndeshjet u rritën me 32 për qind jashtëzakonisht të shëndetshme, me vetëm katër klube që raportuan rënie. Ai shton se rritjet më të mëdha absolute në të ardhurat e portës u raportuan nga klubet spanjolle dhe italiane.

Duke parë të gjitha të dhënat komplekse, GIVEMESPORT i ka publikuar shifrat – me një tabelë që tregon 15 më të mirat dhe një seksion që përfshin më shumë detaje për 10 të fundit:


Bileta sezonale

Tarifat e anëtarësimit të lidhura me biletat

Shitja e biletave për një ndeshje

Mikëpritja dhe koncesionet e ditës së ndeshjes