Barcelona ka bërë një përpjekje të qartë dhe të bashkërenduar gjatë 12 muajve të fundit për të parë nënshkrimin e talenteve më të rinj përpara se të dalin nga buxheti i tyre në tregun e hapur. Megjithatë, edhe me nënshkrimet e Mikayil Faye, Vitor Roque dhe Noah Darvich, ata ende nuk kanë arritur në lojtarë si Claudio Echeverri, dhe nga jashtë po shikojnë Estevao Ëillian. Si të tilla, ata janë të vendosur të çojnë strategjinë e tyre të transferimit në fazën tjetër.

Kur drejtori sportiv Deco mbërriti, u raportua se ai u kishte kërkuar skautëve të tyre të gjenin talentë të rinj përpara se të kishin fituar një reputacion, dhe kështu përpara se çmimi i tyre të rritej shumë.

Tani sipas gazetës Sport, Barcelona do të dërgojë një skaut në Kupën e Juniorëve në Sao Paulo, pasi ata përpiqen të identifikojnë talentët përpara se të bëjnë debutimin e tyre profesional. Ata po përpiqen të ndërtojnë informacionin e tyre për tregun brazilian në tërësi.

Padyshim, kjo do t’i lejojë Barcelonës qasje më të shpejtë tek adoleshentët që ka të ngjarë tashmë me agjentë, dhe për këtë arsye të fillojë procesin për t’i bindur ata se Katalunia është vendi më i mirë për të treguar talentin e tyre.

Në të njëjtën mënyrë, rreziku do të rritet ndjeshëm. Është e pamundur të thuash se si do të duket një 15-vjeçar për nga talenti, mentaliteti dhe fiziku në atë moshë dhe si do të ecë zhvillimi i tyre, përveç rasteve të përpikta.

Barcelona gjithashtu nuk do të jetë në gjendje t’i nënshkruajë ata para moshës 18 vjeç, për shkak të ligjeve të FIFA-s, që do të thotë se ata do të nënshkruajnë me lojtarë dy ose tre vjet përpara. /Telegrafi/