Europiani 2024 përbëhet nga 6 grupe me nga 4 skuadra.euro-top-scaled-e1701357627179Sa i përket rregullores së kualifikimit, kalojnë më tej dy vendet e para të çdo grupi.

Gjithashtu kualifikohen katër vendet e treta më të mira nga 6 grupe që janë gjithsej. Shanse të mira për kuqezinjtë, edhe pse ndodhen në një grup shumë të vështirë me Spanjën, Italinë dhe Kroacinë.

Pas ezaurimit të të gjitha ndeshjeve në grupe, rregullorja e UEFA-s për përcaktimin e katër ekipeve që janë të tretat më të mira, bazohet duke marrë parasysh këto kritere:

1) Pikët; 2) Diferenca e golave; 3) Gola të shënuar; 4) Fitore; 5) Pikë më të ulta disiplinore në total; 6) Renditja e përgjithshme e kualifikuesve të Europianit dhe hidhet short nëse përfshihet Gjermania (vend organizator);