Italia U17 eshte grumbulluar per ne finalet e kampionatit Europian te futbollit, ndeshje te cilat do te luhen ne Hungari dhe trajneri Bernardo Corradi nder 20 futbollistet e perzgjedhur per keto ndeshje, ka marre me vete edhe nje shqiptar.

Behet fjale per futbollistin me origjine nga Razma e Malesise se Madhe, Gabriel Ramaj. Mbrojtesi shtatelarte qe eshte pjese e Akademise se Atalantes ne Itali eshte shnderruar ne nje nga elementet me te rendesishem te kesaj kombetareje dhe prandaj stafi teknik ka shume besim ne aftesite e tij.

Ramaj e ka kaluar me sukses edhe seleksionimin e fundit qe stafi teknik ka bere teksa pas nje miqesoreje ndaj Parmes, ka perzgjedhur 20-shen e lojtareve qe do te marre me vete dhe duke lene ne shtepi 7 te tjere. Ramaj do te jete ne Hungari dhe padyshim qe ky eshte nje sukses per futbollistin me origjine shqiptare.

Italia U17 do te luaje me 18 maj ndaj Spanjes, me 21 maj kunder Serbise dhe me 24 maj kunder Sllovenise. Objektivi padyshim qe do te jete fitorja dhe kualifikimi per ne finale dhe me pas edhe per ta fituar kete trofe. Njekohesisht per te fituar edhe te drejten per te luajtur ne Kupen e Botes qe do te luhet nga data 10 nentor deri me 2 dhjetor.
Gjergj KOLA