Publicisti dhe historiani i i njohur Giovanni Armillotta ka publikuar sot ne faqen e tij nje foto historike, ate te Vllaznise se basketbollit te meshkujve qe u shpall fituese e Kupes se Republikes ne vitin 1985.

Armillotta eshte nje njohes i mire i historise se sportit shkodran dhe kohet e fundit ka pasqyruar sukseset e ekipeve te ndryshme si ne arenen kombetare ashtu edhe ne ate nderkombetare.Ja çfare shkruan ai sot:

2 MARS 1985: VLLAZNIA (m) FITOI KUPËN E 7-të E REPUBLIKËS E TIJ

Grupi B gjysmëfinale – vajtje dhe ardhje

2 dhjetor 1984: Vllaznia-Besa 82-42

9 dhjetor 1984: Apolonia-Vllaznia 106-86

16 dhjetor 1984: Vllaznia-Flamurtari 82-72

23 dhjetor 1984: Labinoti-Vllaznia 71-80

30 dhjetor 1984: Vllaznia-17 Nëntori 87-79

6 janar 1985: Besa-Vllaznia 60-89

13 janar 1985: Vllaznia-Apolonia 68-65

16 janar 1985: Flamurtari-Vllaznia 96-94

20 janar 1985: Vllaznia-Labinoti 107-101

27 janar 1985: 17 Nëntori-Vllaznia 105-99

Renditja: 1. 17 Nëntori 19 p, 2. Vllaznia 17, 3. Apolonia 15, 4. Flamurtari 15, 5. Labinoti 14, 6. Besa 10

Finale e Kupës së Republikës në Pallatin e Sportit “Skënderbeu” (në Korçë)

26 shkurt 1985: Vllaznia-17 Nëntori 95-76

27 shkurt 1985: Vllaznia-Partizani 87-85

28 shkurt 1985: Vllaznia-Skënderbeu 94-81

1 mars 1985: Vllaznia-Apolonia 91-84

2 mars 1985: Dinamo-Vllaznia 102-91

Renditja: 1. Vllaznia 9 p., 2. 17 Nëntori 8, 3. Partizani 8, 4. Dinamo 8, 5. Apolonia 7, 6. Skënderbeu 5

Nga e majta: Refik Vorfa, Avenir Kalaja, Prof. Petrit Osmani, Agustin Miculi, Sokol Kalaj, Mikel Gjoni;
të ulur: Marin Shestani, Hydajet Kotrri, Lekë Sinishta, -, Korab Llazani