Gjithmonë kur sportistët shqiptarë zgjedhin të përfaqësojnë një shtet tjetër dhe të braktisin flamurin kuqezi, shtrohet edhe pyetja për t’u kujtuar se ekzistonin:

“Po këta përse u larguan kështu?”. Sportet individuale janë në mëshirë të fatit në vendin tonë, ku pavarësisht sukseseve, si shpërblim do të marrin një heshtje vrastare.

Asgjë më shumë as për Eklent Kaçin që konsiderohet si një nga talentet më të mëdhenjë në Europë. Fatmirësisht është i yni dhe përfaqëson Shqipërinë, por kampionët që i kemi, nuk i vlerësojmë në mënyrën e duhur.

Së fundmi është vetë bilardisti që ka fituar shumë çmime, i cili publikon një renditje të vitit 2020 ku ndodhet i pari në Europë, por që paradoksalisht tregon se nuk ka marrë as edhe një falenderim nga shteti. Kupat dhe arritjet i’a duam, por mirënjohjet dhe shpërblimet nuk ua japim… /Sport Ekspres/