Perzgjedhja e Kombetareve rajonale ne zonen e Shkodres ka nxjerre ne pah edhe njehere tjeter punen e mire qe behet ne disa akademi. Gazeta “Shkodra Sport” eshte ndalur te evidentoje numrin e madh te futbollisteve te perzgjedhur nga “Atletik Klub Shkodra”, “Djelmnia Shkodrane” dhe nga Shoqata “Bashkimi”.

Megjithate, jo me pas eshte edhe Akademia Ada, e cila poashtu ka tashme plot kater futbolliste te grumbulluar ne ekipet Kombetare rajonale, pikerisht ne ato U-13, U-14 dhe U-15.

Keshtu, me ekipin kombetar rajonal U-13 qe drejtohet nga trajneri Haris Dalipi eshte perzgjedhur nje futbollist i Akademise Ada dhe behet fjale per Jurgen Gjeloshin. Po nje futbollist tjeter eshte perzgjedhur edhe nga Kombetarja rajonale U-14 dhe behet fjale per Aron Hasanajn.

Nderkohe, dy futbolliste te tjere qe kane luajtur me Kombetaren rajonale U-15 jane edhe Enriko Gjeloshi dhe Andrea Gjeka. Ne ndeshjet e para te ketyre Kombetareve, te gjithe keta futbolliste kane spikatur me paraqitjet e tyre dhe jane evidentuar nga trajneret dhe specialistet e ndryshem te futbollit.

Grumbullimi i kater futbollisteve te Akademise Ada, pikerisht i Jurgen Gjeloshit, Aron Hasanajt, Enriko Gjeloshit dhe Andrea Gjekes nga Kombetaret rajonale, sigurisht qe eshte nje lajm i mire edhe per trajnerin dhe drejtorin e saj Etrit Nika, qe tregon edhe njehere tjeter se aty punohet mire dhe ka elemente cilesore e me te ardhme.
Maringlen ZHIVANI