Një lajm tronditës është duke qarkulluar në mediat turke. Bëhet fjalë për administratorin e Flamurtarit, Sinan Idrizi. Sipas medias turke “karsmanset.com”, Idrizi, i cili është partner i kompanisë “Air Albania”, dyshohet se mashtro biznesmenin Adnan Polat, i cili në të kaluarën ka qenë edhe ish-president i Galatasarait.

Gjithmonë referuar lajmit të bërë publike nga mediat turke, raportohet se në në aktakuzën e përgatitur nga prokuroria, nda administratorit të Flamurtarit, u kërkua dënim deri në 10 vjet burg për “mashtrim të kualifikuar”.

LAJMI I PLOTË I PUBLIKUAR NGA MEDIA TURKE “Kars manset”:

Ka përfunduar hetimi për partnerin ajror të kompanisë “Air Albania”, Sinan Idrizi, i cili dyshohet se mashtroi biznesmenin Adnan Polat, një nga ish-presidentët e Galatasarait. Në aktakuzën e përgatitur nga prokuroria, i dyshuari Idrizi ishte kërkuar të dënohej deri në 10 vjet burg për “mashtrim”.

Adnan Polat, Kryetari i Bordit të Grupit Polat, ish-Presidenti i Klubit Sportiv Galatasaray, paraqiti një kallëzim penal në Zyrën e Prokurorit Publik të Stambollit, duke pretenduar se ai ishte mashtruar nga partneri i kompanisë Air Albania Airline dhe menaxheri i Flamurtari, një nga ekipet shqiptare të Super League. Pas ankesës penale, hetimi për Idrizi ishte përfunduar dhe aktakuza ishte përgatitur.

Në aktakuzën e përgatitur nga Zyra e Prokurorit Publik të Stambollit, Adnan Polat mori pjesë në peticionin e ankesës të paraqitur në prokurori nga avokati i Adnan Polat. E themeluar nga ndërmarrjet Global Fludius International (GFI) dhe Petroleum Consulting Partners (PCP), kompania me emrin GFI Albania SH.P.K ka bërë një biznes shumë fitimprurës në Shqipëri dhe iu afrua Polat duke thënë se kjo kompani mund të ndihmojë Polat nëse kërkohet të blihet nga Adnan Polat.

3 milion 500 mijë dollarë u tha se u parapaguan

Në peticionin e kallëzimit penal në aktakuzë, tarifa e kompanisë së të dyshuarit Sinan idrizi ndaj Adnan Polat është 17 milion dollarë, një parapagim prej 3 milion 500 mijë dollarë, kjo pagesë do të mbahet në një llogari bankare ndërkombëtare, ndërsa shqyrtimi i kompanisë eshtë thënë se do të bëhej, nëse rezultati i provimit ishte pozitiv, paratë do të kalonin tek pronarët e kompanisë, dhe nëse do të ishte negativ, do t’i ktheheshin kompanisë.

Polat dhe İdrizi vunë në dukje se takohen me Kryeministrin shqiptar

Në aktakuzë, që përfshinte një peticion të ngritur kundër prokurorisë nga avokati i Polat, Adnan Polat dhe Sinan İdrizi shkuan në Shqipëri në 3 nëntor 2016, diskutuan çështjen me Kryeministrin shqiptar, morën pëlqimin dhe mbështetjen e tij, Polat i besoi të dyshuarit, Me nënshkrimin e “Kontrata e Karzit” në 24 nëntor 2016, u deklarua se ai depozitoi 3 milion 500 mijë dollarë në llogarinë e Idrizi, që është pagesa e transferimit të depozitave.

Në peticion në aktakuzë thuhej se procesi i rishikimit të kompanisë ishte negativ, nuk kishte përparim në projekt, i dyshuari bëri deklarime të rreme dhe mashtrime duke përdorur emrin e Kryeministrit shqiptar, dhe marrëveshja e kredisë u përfundua, por i dyshuari nuk i ktheu paratë.

Eshtë thënë se Sinan İdrizi nuk i ka kthyer paratë

Në aktakuzë, e cila përfshinte deklaratën e klientit Adnan Polat, u regjistrua se i dyshuari Sinan İdrizi nuk i ktheu padrejtësisht 3 milion 500 mijë dollarë dollarë që ai mori nga kontratat që ata bënë dhe tha që po ankohej.

Në aktakuzë, i dyshuari Sinan İdrizi dëshironte që kompania me emrin GFI në Shqipëri të menaxhohej nga një kompani turke, të prezantonte klientin, Adnan Polat, dhe pronarët e kompanisë, ku pronarët e kompanisë donin që 20% të parave të paguheshin paraprakisht, se ai ishte garantuesi midis dy grupeve. Shtë thënë se kompania ishte e pastër si rezultat i ekspertizës dhe procedurave të kërkimit.

Sinan İdrizi nuk pranoi akuza

Në deklaratën e të dyshuarit Sinan İdrizi në aktakuzë, thuhej se sipas marrëveshjes, 3 milion 500 mijë dollarë ishin depozituar në llogarinë e tij, paratë u transferuan në llogarinë e kompanisë më vonë, ai nuk i përdori këto para, Adnan Polat nuk mundi të gjente 13 milion 500 mijë dollarë të mbetur, dhe nuk mashtroi askënd.

Eshte regjistruar që Sinan İdrizi po përpiqej të shpëtonte nga krimi.