Kupa e Botës 2030 do të zhvillohet në gjashtë shtete në tre kontinente. Në një marrëveshje të jashtëzakonshme të lidhur nga presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, tre ndeshjet hapëse të turneut do të luhen në Amerikën e Jugut. Ndeshja e parë do të luhet në kryeqytetin uruguaian Montevideo, e ndjekur nga Argjentina që pret një ndeshje në Buenos Aires, përpara se ndeshja e tretë të mbahet në Asuncion, Paraguai.

Gjashtë skuadrat e përfshira në ato ndeshje do të fluturojnë më pas përtej Atlantikut, me pjesën tjetër të turneut të ndarë midis Marokut, Portugalisë dhe Spanjës.

Anglia mund të jetë një nga skuadrat e përfshira, që do të thotë se Tre Luanët do të duhet të udhëtojnë rreth 6.500 kilometra në Amerikën e Jugut për ndeshjen e tyre të parë. Më pas, ata do të duhet të udhëtojnë të njëjtën distancë për në Evropë dhe Afrikë për ndeshjet e tyre të mbetura në grup ose në Spanjë, Portugali ose Marok.

Marrëveshja e paprecedentë u votua nga FIFA këtë pasdite dhe tani do të konfirmohet nga Kongresi vjetor në Zyrih në fund të vitit të ardhshëm. Uruguai priti Kupën e parë të Botës në vitin 1930, të cilën ata e fituan. Argjentina e priti për herë të fundit turneun në vitin 1978, ndërsa Spanja e mori atë nder në 1982. Maroku do të bëhet kombi i dytë afrikan që do të presë turneun, duke ndjekur hapat e Afrikës së Jugut ku u mbajt në vitin 2010. Portugalia nuk e ka organizuar kurrë turneun.

Lajmet e sotme e lënë të hapur derën për Arabinë Saudite që të presë turneun e vitit 2034, që do të duhej të ishte një tjetër Kupë e Botës dimërore, edhe pse Australia është gjithashtu kandidate e mundshme. Por zhvillimi tronditës, që pritet të njoftohet nga FIFA në orët e ardhshme, tregon aftësinë e Infantino-s për t’i dhënë formë të ardhmes së lojës globale.