Lajmi i djeshëm për nisjen e bashkëpunimit të Vllaznisë me një nga Akademitë më të njohura në atë, atë “Aspire” të Dohas në Katar, është pritur mirë përgjithësisht në opinionin sportiv shkodran. Thjesht, drejtuesit e klubit po bëjnë realitet atë që kishin premtuar pak kohë më parë.

Por nga ana tjetër, kjo vizitë e drejtorit sportiv Engin Firat në Katar dhe një foto e hedhur prej tij në llogarinë personale në facebook ku ai duket në një pishinë, është shfrytëzuar nga portale të ndryshme për të vënë në dyshim qëllim e vizitës së tij në këtë vend.

Për bashkëpunim apo pushime? Dhe për më tepër, me paratë e kujt është bërë kjo gjë? Drejtori Firat nuk ka ngurruar që t’i kthejë një përgjigje të ashpër të gjithë atyre që aludojnë për gjëra të tilla dhe përmes një postim në facebook, ka deklaruar:

Për lajmin e famshëm dhe burimin e tyre të famshëm!
Jo nuk është e vërtetë: Unë nuk kam marrë edhe 1 Lek nga Vllaznia deri tani.
Jo nuk është e vërtetë: Kam paguar fluturimin, hotel dhe çdo gjë nga xhepi im.

Jo nuk është e vërtetë: E kam deklaruar edhe në konferencën time të shtypit në gusht se unë udhëtoj shumë.
Jo nuk është e vërtetë: Nëse paguaj, unë mund të ulem edhe në mëngjes në pishinë.

Jo nuk është e vërtetë: Unë jam përgjegjës për ekipin Vllaznia, prandaj doja të bëja një projekt për Akademinë tonë, edhe nëse nuk është puna ime. Për shkak se Akademia ka 2 drejtorë.

Jo nuk është e vërtetë: Nëse përfaqësuesi i Akademisë sonë dëshiron të jetë në Doha, ata duhet të vijnë si unë, me shpenzimet e tyre.

Jo nuk është e vërtetë: Nuk jam për akademinë atje, lënda kryesore është bashkëpunimi me klubin “Muaither” dhe hapja e dyerve për marrëdhëniet ndërkombëtare.

Jo nuk është e vërtetë: Ne pamë ekipin u19 dhe ftuam zyrtarisht lojtarët e tij per stervitje me ekipin e pare. Por trajneri donte t’i dërgonte pas ndeshjes me Astana, të cilën e humbi 0 4.

Jo, nuk është e vërtetë: Nëse burimi yt do të vinte vetë në ndeshjet e Vllaznisë, ai do të më shihte.
Jo nuk është e vërtetë: Kjo është llogaria ime private e facebook, jo llogaria e Vllaznisë, trego burimin tuaj për të fshirë veten nga lista ime.
Po ajo e vërtetë: 10/10! Gënjeshtar i përsosur!