Rudi Vata nuk është se e ka pritur me një keqardhje të madhe këtë vendim madje sipas tij, ai e ka pritur një gjë të tillë. Duke folur në lidhje me këtë çështje, Rudi Vata është shprehur kështu për gazetën online www.shkodrasport.com kur ka deklaruar se ka qenë një vendim i pritshëm nga ana e tij. “Mendoj se isha përgatit për këtë shkarkim. Ndodhi, vendosën atë që deshë deshën të bënin. Ka qenë një dëshirë e arritur nga ana e tyre prej kohësh dhe tashmë ia arritën. E ardhmja do ta tregoj se kush ishte e mira e Vllaznisë dhe kush është e keqja”-është shprehur ai. Ndërkohë I pyetur në lidhje me kërkesën e drejtuesve të klubit për të tërhequr akuzat e bëra se ndryshe do përballej me drejtësinë, vetë Vata është shprehur se çdo gjë që ka thënë, e ka thënë me vetëdije dhe është I gatshëm të përballet në organet e drejtësisë me ta prandaj thotë:

“Mund të them se nuk kam bërë asnjë akuzë. Kam thënë vetëm të vërtetat e përjetuara dhe të faktuara. Uroj që drejtësia të futet sa më shpejt dhe të investigojë çdo gjë që ndodh në Shqipëri dhe në futbollin shqiptar. Uroj dhe dëshiroj që sa më shpejt klubi Vllaznia t’i drejtohet drejtësisë dhe Rudi Vata si person i drejtë, si qytetar i Shqipërisë, është i gatshëm të përballohet me gjithë ato njerëz që janë të përlyer dhe janë të njohur me imazhin e tyre që kanë ndërtuar”.

 

www.shkodrasport.com