Për çdo grup duket se ka nga një finale dhe grupi C nuk bën përjashtim. Madje, ky grup paraqitet me dy finale, ajo në Këln mes Anglisë e Sllovenisë dhe ajo në Mynih mes Danimarkës dhe Serbisë.

Sipas mediave ndërkombëtare, si Danimarka dhe Serbia nuk kanë probleme për sa i përket gjendjes së lojtarëve, që do të thotë se trajnerët përkatës do të kenë mundësinë të hedhin më të mirët në fushë. Aktualisht Danimarka mban vendin e dytë në grup me pikë të barabarta me Slloveninë pas dy barazimeve në po kaq ndeshje.

Serbia nga ana e saj ka vetëm një pikë dhe është e dënuar të fitojë nëse dëshiron të qëndrojë në Gjermanisë edhe për disa ditë të tjera.

Situata është ngjashme edhe për Danimarkën, që ka dhe avantazhin që me një pikë të synojë kualifikimin. Por para ndeshjes, trajneri i danezëve ka qenë i prerë: “Në fushë vetëm për fitore”.