Një shofer taksie, i cili bëri një udhëtim 120 km për t’i kthyer Manuel Neuer portofolin e humbur, mbeti ‘i zhgënjyer’ pas përpjekjeve të tij.

Taksiti, i cili është një shqiptar me emrin Hazir Stublla, u mundua shumë që t’i kthente portofolin portierin gjerman. Sipas “Sky Germany”, ai çoi Neuer dhe një mik nga Odeonsplatz i Mynihut në një ndërtesë apartamentesh në lagjen Lehel.

Hazir e njohu Neuerin “menjëherë” por nuk iu afrua portierit të Bayern Munichut. Pas një udhëtimi të shkurtër deri në destinacionin e tij, taksisti vazhdoi të punojë gjatë gjithë ditës.

Por kur ai pastroi automjetin më vonë, ai bëri një zbulim. Neuer e kishte lënë portofolin e tij në makinë.

Hazir e dinte se ishte portofoli i Neuerit pasi emri dhe adresa e tij ishin të dukshme në një kartë. Në portofol ka pasur edhe ‘ndoshta’ 800 euro, si dhe një Visa Card Platinum dhe një Mastercard të zezë.

Shoferi i taksisë kishte për qëllim t’ia kthente portofolin pronarit të saj dhe falë një kalimtari, ai arriti t’ia dorëzonte portofolin menaxherit të Neuer në Tegernsee, një qytet në rrethin Miesbach të Bavarisë, së bashku me detajet e kontaktit të tij.

Dy javë më vonë, Hazir mbeti ‘i indinjuar’ pasi mori një fanellë në postë pa koment. “Tarifa e këtij gjesti është një tallje. Unë kam katër fëmijë,” tha ai përmes “Sky Germany”. “Nuk mund të bëj asgjë me fanellën”.

Pasi udhëtoi të paktën 120 km për të dorëzuar portofolin, shoferi i taksisë mbeti i zhgënjyer nga i ashtuquajturi shpërblim, veçanërisht duke pasur parasysh se ai shpenzoi 400 euro për udhëtim.

Sipas ligjit, një gjetje të diçkaje me vlerë 500€ ka të drejtë në pesë për qind të vlerës. Për çdo gjë mbi 500 euro, ka vetëm tre përqind shtesë. Nëse e bëni llogaritjen, kjo do të thotë që gjetësi ka të drejtë në 34 € për shumën e raportuar të parave në portofolin e Neuer, që në fakt është më pak se vlera e një fanelle të Bayernit.

Një fanellë e Bayernit shpesh ka një vlerë prej rreth 100 euro. Siç u tha, Hazir pretendon se ka shpenzuar gjithsej 400 € në udhëtimin e tij për të dorëzuar portofolin.