Ovelar nuk ndërmori asnjë veprim drastik, por thjesht të ndryshojë klubin duke lëvizur nga Zhuniero Barranquija drejt Bogotasë dhe të bëhet një lojtar i ri i “Milionarios”.
Disa javë më parë, rasti u bë i njohur: Teofilio Gutierrez po mundohej të afrohej me Gladis Ortegan, gruan e shokut të tij të skuadrës, Roberto Ovelar. Lajmi mori dhënë kur në rrjet u publikuan disa mesazhe zanore të një mikes së Ortegas që, megjithëse u mundua të justifikohej, nuk mundi të ndalte informimin e të shoqit.

Ne keto kushte, Ovelar nuk ndërmori asnjë veprim drastik, por thjesht të ndryshojë klubin duke lëvizur nga Zhuniero Barranquija drejt Bogotasë dhe të bëhet një lojtar i ri i “Milionarios.