Tomas Tuhel nuk i ka mbajtur dot nervat në daljen e radhës për shtyp. Tekniku 50-vjeçar duhet të improvizojë mbrojtjen me lojtarët që ka në kontingjent, pasi alternativat e gjurmuara në ditët e fundit të tregut dështuan njëra pas tjetrës. Zhvendosja e Pavarit dhe huazimi i Stanisiçit më parë e ka zvogëluar listën e opsioneve në kahun e djathtë, aq sa të bëjnë me dhimbje koke Tuhelin.

MBROJTJA- “Pavar na e komunikoi dëshirën për t’u larguar në një moment aspak të përshtatshëm. Ne para pak ditësh huazuam Stanisiç te Leverkuseni dhe nuk e dinim se mbrojtësi francez nuk donte të qëndronte më me ne. U kapëm në befasi, prandaj theksova se pa gjetur pasuesin nuk do ta lëshonim. Tashmë gjithçka ka përfunduar dhe problemi në mbrojtje është aktiv. Do të përpiqemi të improvizojmë Laimerin ose lojtarët që kanë karakteristika të ngjashëm në korsinë e djathtë. Shpresoj se hendeku do të mbushet, pasi francezi mbart peshë të konsiderueshme në sezonin e fundit”, tha me nota të larta nervozizmi tekniku i kampionëve.

MYLER DHE DE LIGT- “Si Matajs dhe Tomas janë të gatshëm për t’u aktivizuar nga minuta e parë. Ata i kanë kryer të gjitha seancat stërvitore me sukses dhendodhen në formë të mirë fizike. Megjithatë opsionet nuk mungojnë. Jo të gjithë e nisin sfidënnë fushë. Kështu që disa duhet ta japin kontributin nga stoli dhetë presin momentin e tyre”.

GRAVENBERK- “Rajan ka cilësi vërtet interesante. Problemi kryesor konsiston në pozicioninqë ai luan, e ku ne kemi shumëkualitet dhe konkurrenca mbizotëron. Eksperienca e kufizuar krahas pjesës tjetër e lë në plantë dytë. Besoj se aventura e redo t’i japë më tepër liri në fushëdhe minutazh më të lartë”, shtoi Tuhel.

M’GLADBAH- “Gjithmonë është e vështirë të luash në fushëne ‘mëzave’. Statistikat e vitevetë fundit nuk flasin për ne, ndonëse kjo nuk ka për tëndikuar në qëllim tonë, fitoren. Pas nisjes pozitive të kampionatit, dëshirojmë që ta ruajmëkëtë frymë edhe në vazhdimësi. Fokusi gjen qasje nëpërmirësim te gabimet dhe neglizhenca e sfidave pararendëse. Fati ka pjesën e vet në lojë, por ne do të bëjmë detyrën tonë nëradhë të parë”.

NGRITJA E SANES- “Sane po edemonstron edhe në stërvitje see ka rritur tempin në lojë. Entuziazmi nuk i mungon. Kjo ështëajo që presim prej Leroit. Do tëpërpiqem ta shtyj Sanenë në linjën aktuale, pasi sezoni sapo kanisur dhe qëndrueshmëria luan rol vendimtar drejt sukseseve”, përfundoi ish-trajneri i Dortmundit nëperiudhën 2015-2017.