“Djelmnia shkodrane” eshte nje nder Akademite me serioze ne Qarkun e Shkodres. Fale investimit te presidentit Benardin Kulla po behet me e mira e mundshme sa i takon infrastruktures dhe mund te thuhet me plot gojen qe ajo ka sot per sot kushtet me te mira per stervitje.

Po ashtu, eshte punuar edhe ne perzgjedhjen e trajnereve dhe sigurisht qe gjerat kane funksionuar ne menyren e duhur, aq sa tashme nga rradhet e kesaj Akademie po dalin edhe futbolliste qe po i kalojne me sukses testet ne skuadrat italiane dhe tashme jane bere pjese e tyre.

Perzgjedhja e elementit cilesor dhe puna e mire me ta ka qene gjithnje ne qender te vemendjes dhe deri tani duket se puna ka ecur mire. Nje gje e tille tregohet qarte edhe tek numri i konsiderueshem i futbollisteve te kesaj Akademie qe jane perzgjedhur ne seleksionimin e bere se fundi per ekipet kombetare rajonale.

Keshtu, tek kombetarja U13 eshte grumbulluar futbollisti Andrea Marashi, tek ajo U14 eshte grumbulluar Rei Lekaj, ndersa interesant eshte fakti qe tek kombetarja U15 jane grumbulluar plot 4 futbolliste nga Akademia “Djelmnia shkodrane” dhe konkretisht Nikolla Mllugja, Brendon Krepi, Argent Nika dhe Julian Bushati.

Pra ne total 6 futbolliste. Numri ndoshta mund te kishte qene edhe me i madh, por e rendesishme eshte qe secili prej femijeve te vazhdoje te punoje fort sepse ne te ardhmen me siguri qe do te kete mundesine t’i tregoje vlerat e tij si brenda ashtu edhe jashte vendit./SHKODRA-SPORT.COM/