Eljaz Ahmeti eshte nderuar me titullin e larte “Mirenjohja e Qytetit” nga Keshilli Bashkiak Shkoder. Nje vleresim ky per punen e bere si trajner i ekipit te mundjes se lire te Vllaznise per 17 vjet me rradhe duke e shpallur kete ekip 7 here kampion te vendit, duke fituar me te 6 Kupa Republike dhe finalet e nje Spartakiade Kombetare. Nga duart e tij kane dale me dhjetra kampione, Mjeshter Sporti dhe Mjeshtra te Merituar. Natyrisht, Eljaz Ahmeti eshte nje vlere e Shkodres, nje vlere e klubit Vllaznia.