Ne Shkoder dhe Shqiperi ekziston nje princip i gabuar. Shume prej prinderve qe i çojne femijet e tyre ne futboll te bindur se neser a pasneser ata mund te behen te njohur dhe mund te fitojne shume leke me te cilet te mbajne edhe familjet.

Nje koncept pergjithesisht i gabuar sepse nuk eshte e thene qe çdo femije do ta kete te ardhmen ne kete sport. Per arsye mundesish, aftesish por edhe fati dhe prandaj jo te gjithe vemendjen duhet ta perqendrojne tek kjo loje.

Ne Shkoder ne fakt funksinojne shume Akademi futbolli. Ka edhe prej atyre qe “genjejne” prinderit se femijet e tyre jane “talente” dhe “kane shume te ardhme ne futboll”. Por ka edhe prej atyre qe mendojne dhe veprojne ndryshe.

Njera prej tyre eshte Akademia “Djelmnia shkodrane”. Ka qene administratori i saj Fatmir Marku ai qe permes nje psotimi ka bere te ditur edhe rolin qe duhet te luaje prindi sepse vetem ne kete menyre, mund t’i beje mire te birit.

“Prindi ideal!!!

Eshte ai qe sportin e konsideron si moment formimi dhe edukimi per femijen e tij. Sipsa shijeve dhe pasioneve te femijes, e ndihmon dhe e vlerson ate .
Kur humb,i jep siguri jo qe te demoralizohet,por te reagoje e te kerkoje te permirsohet.

Nuk i bertet,Nuk e shan, nuk e kercenon, nuk proteston dhe nqs ben dicka te till perdor tonin e ulet dhe vetem ne interes te femijes se tij.

Eshte i vetedijeshem qe albitri, tranjeri, kundershtaret e shoket jane njerzore e per kete mund edhe te gabojne. Meson femijen te admiroje punen e te tjerve dhe ta respektoje ate.I shpjegon vlerat e sportit si impenjim, argetim, pasion dhe rast per te krijuar njehje te reja”- shkruan Marku./SHKODRA-SPORT.COM/