Në vazhdim të një dialogu me ish- drejtorin e Partizanit, z. Eduard Prodani, mbi “ADN-në e shkodranëve tek klubi i kuq”, do të kisha dëshira të rreshtoja më poshtë disa nga emrat më të shquar që kanë veshur fanellën e kësaj skuadre në vite:

1. Loro Boriçi (që nga viti 1948)

2. Muhamet Dibra (1947, 1948)

3. Xhelal Juka (1953- 1954)

4. Bimo Fakja (1946, 1947)

5. Xhevdet Shaqiri (1948, 1949)

6. Hamdi Bakalli (1947)

7. Zyhdi Barbullushi (1948 6 muaj)

8. Zef Gavoçi (1947)

9. Muhamet Tepelia (1947)

10.Lutfi Hoxha (1947)

11.Pal Mirashi (1947)

12.Lutfi Laçja

13.Rifat Cufja (1951- 1952)

14.Simon Deda (1950-1953)

15.Kolec Kraja (1953)

16.Medo Cuciqi (1947)

17.Fahri Fani (1949- 6 muaj)

18.Bahri Kavaja (1949- 6 muaj)

19.Lin Shllaku

20.Jonuz Teli

21.Shuajp Preza

22.Zija Halluni

23.Kol Gjoni

24.Shuajp Kuçi (Shkolla e Bashkuar- Partizani)

25.Injac Gjeluci

26.Qamil Halluni

27.Ramazan Rragami

28.Sabah Bizi

29.Selami Dani

30.Esat Rakiqi

31.Ismet Hoxha

32.Lutfi Basha

33.Ferid Rragami

Lista vazhdon me emra të tjerë si Besnik Bilali, Zamir Shpuza, Avenir Dani, Brikeno Bizi, Armir Grima etj, për të përfunduar tek lojtarët e viteve të fundit dhe konkretisht me dy kampionët e sivjetëm, Erald Çinari dhe Rubin Hebaj.
Namik MEHMETI