Deri nga fundi i vitit 1945, në Shqipëri nuk kishte struktura apo persona të ngarkuar për t’u marrë drejtpërdrejt me problemet e basketbollit. Kjo gjë u bë e mundur vetëm kur u krijua Federata Sportive Shqiptare në shtator të vitit 1945, kur pranë saj u krijuan Komisione Teknike, që merreshin me hartimin e kalendarit sportiv dhe organizimin e veprimtarive kombëtare. Ato ishin të organizuara në tri seksione. Njëri prej tyre ishte edhe ai i Lojërave Sportive, në të cilin bënte pjesë edhe Inspektori i Sportve me Dorë, që mbulonte, veç të tjerash, edhe basketbollin. Me këtë organizim të punës u bë e mundur që të kishte një strukturë dhe një person të ngarkuar drejtpërdrejt me problemet e basketbollit. Në këtë mënyrë u plotësuan kushtet për krijimin në vitin 1946 të Federatës Shqiptare të Basketbollit (FSHB). Tani vendi ynë kishte një institucion të specializuar që ndiqte dhe drejtonte zhvillimin e basketbollit shqiptar brenda vendit, por edhe përfaqësonte formalisht vendin tonë në marrëdhënie me jashtë për basketbollin, por lidhjet me jashtë mbaheshin ende nëpërmjet Federatës së Sporteve Shqiptare, e cila mbante lidhjet me federatat ndërkombëtare. Federata Shqiptare e Basketbollit në atë kohë nuk funksiononte si një federatë e mirëfilltë, pasi i mungonin organet që ka një federatë e tillë dhe nuk kishte kompetencat që ka tani. Në vitin 1947, pra vetëm një vit pas krijimit të saj, FSHB u bë anëtare e Federatës Ndërkombëtare të Basketbollit (FIBA). Meriton të theksohet fakti, se ajo ishte një nga 48 federatat e para kombëtare të anëtarësuara në FIBA që nga thememelimi i saj në vitin 1932, nga 211 të tilla që ajo ka tani, gjë që tregon se basketbolli në vendin tonë njihej dhe luhej shumë më parë se në shumë vende të tjera.

Periudha e historikut të FSHB
Nisur nga sa u thanë më sipër, historikun e Federatës Shqiptare të Basketbollit mund ta ndajmë në 4 periudha:
Periudha e parë: 1946-1964
Gjatë kësaj periudhe nuk ka ekzistuar një federatë, që të përmbushte funksionet e një institucioni të tillë, siç ndodh sot. Mungonte organi më i lartë i një federate, siç është Asambleja e Përgjithshme, ndërsa funksionin e kryesisë së federatës, e kryente një organ që quhej Komisioni Qendror Vullnetar i Basketbollit, i cili drejtohej nga kryetari i saj. Detyrën e sekretarit të Federatës e mbulonte një inspektor i seksionit ose degës përkatëse të institucionit shtetëror të fiskulturës dhe sportit, i cili, në fillim quhej Inspektor i Sporteve me Dorë, pastaj Inspektor i Lojërave dhe më tej Inspektor i Basketbollit.
Periudha e dytë: 1964-1990
Funksionet e Federatës së sotme të basketbollit i kryente Feerata Shqiptare e Lojërave, e cila, përveç basketbollit, drejtonte edhe volejbollin, për një periudhë edhe shahun, pingpongun dhe tenisin. Edhe FSHL nuk kishte në organet e saj Asamblenë e Përgjithshme, por një kryesi me anëtarë përfaqësues kryesisht nga basketbolli dhe volejbolli, kryetarin dhe sekretarin.
FSHL bënte pjesë në institucionin shtetëror të fiskulturës dhe sportit, që gjatë kësaj periudhe ishte Komiteti Shtetëror të Kulturës Fizike e Sporteve (KSHKFS).
Periudha e tretë: 1990-1994
Në vititn 1990, Federata Shqiptare e Lojërave u shpërnda dhe, për çdo sport që ajo mbulonte, u krijuan federata të veçanta. Kështu, më në fund, u krijua edhe për basketbollin federata përkatëse me emrin Federata Shqiptare e Basketbollit (FSHB). Kjo kishte të gjitha organet kryesore që ka një federatë:
1.Asamblenë e Përgjithshme
2.Kryetarin (më vonë Presientin) e Federatës
3.Kryesinë e Federatës
4.Sekretarin e Federatës
Edhe FSHB, ashtu si FSHL, bënte pjesë në institucionin shtetëror të fiskulturës dhe sportit, në fillim në Komitetin Shtetëtor të Kulturës Fizike e Sporteve dhe pastaj në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.
Periudha e katërt: 1994 – e deri tani
Në këtë periudhë, nga pikëpamja organizative FSHB nuk pati ndonjë ndryshim nga periudha e tretë. Por u bë një ndryshim esencial, sepse tani FSHB, megjithëse mbështetet përsëri nga shteti, nuk është më pjesë e MTKRS dhe gëzon një autonomi të konsiderueshme.
Veprimtari të ndryshme kombëtare
Veprimaria e parë kombëtare e basketbollit në vendin tonë është kampionati kombëtar për meshkuj, që u zhvillua në vitin 1946. Pas tij, në vitin 1947, u zhvillua edhe Kamponati i parë kombëtar për femra.
Pas këtyre kampionateve, në vitin 1951, filloi organizimi i një veprimarie tjetër kombëtare, Kupa e Shqipërisë për meshkuj, e cila në fillim emërtohej Kupa e Republikës dhe ndonjëherë edhe Kupa Tranzitore. Në vitin 1952, ndeshjet për këtë kupë filluan të zhvillohen edhe për femra.
Por në vitin 1952 u zhvilluan kampionatet e para kombëtare për të rinj dhe të reja.
Një veprimtari tjetër e rregullt kombëtare është edhe ajo që është zhvilluar në kuadrin e Spartakiadave Kombëtare të organizuara nga viti 1959 deri në 1989, me rastin e festës së çlirimit.
Së fundi, duke filluar nga viti 1999 zhvillohen rregullisht ndehjet për Superkupën, midis skuadrës kampione dhe fitueses së Kupës së Shqipërisë në basketboll.
Sigurisht përveç këtyre veprimtarive zhvillohen edhe kampionate apo kupa të ndryshme për kategoritë e moshave, minibasket, pasarela dhe paratërinj.
Veprimtaritë ndërkombëtare
Shqipëria ka marrë pjesë disa herë në Kampionatet Evropiane të zhvilluara nga FIBA Europe si dhe në Kupën Evropiane të Promocionit. Në Kupën Evropiane të Promocionit kombëtarja shqiptare e meshkujve ka arritur rezultate mjaft të mira. Në vitin 2006 ky aktivitet është zhvilluar në Shqipëri (hera e pare që një aktivitet i tillë zhvillohet në vendin tonë dhe organizohet nga FSHB) dhe përfaqësuesja jonë është renditur në vendin e dytë. Ndeshjet u zhvilluan në pallatin e sportit “Ramazan Njala” të qytetit të Durrësit. I pranishëm në këtë eveniment ka qenë edhe sekretari i përgjithshëm i FIBA Europe, Nar Zanolin. Ndërsa në Kampionatin Evropian për herë të parë vendi ynë është përfaqësuar në vitin 1947 me kombëtaren e meshkujve. Në këtë edicion kombëtarja shqiptare është renditur në vendin e fundit midis 14 skuadrave pjesëmarrëse pa mundur të sigurojë asnjë fitore. Pas 10 viteve, sërish kuqezinjtë e koshit shqiptar janë pjesëmarrës në Kampionatin Evropian të vitit 1957. Por sërish ata do të renditen në vendin e fundit midis 16 skuadrave pjesëmarrëse. Pas një pauze të gjatë prej 38 vitesh Shqipëria do të marrë pjesë në Evropianin e vitit 1995. Në këto vite aplikohet sistemi i ndeshjeve eliminatore, ku skuadrat janë të ndara me grupe. Shqipëria që ndodhet në grupin B arrin të renditet në vendin e 5-të midis 7 skuadrave duke arritur të sigurojë vetëm një fitore me Luksemburgun. Që nga ky vit pjesëmarrja e kombëtares shqiptare të meshkujve në Kampionatet Evropiane do të jetë e pandërprerë, edhe pse ekipi ynë nuk ka mundur ta kalojë asnjëherë fazën eliminatore. Në vitin 1997 Shqipëria renditet në vendin e 5-të midis 6 ekipeve të grupit B duke arritur vetëm një fitore. Në vitin 1999 Shqipëria renditet e fundit në grup. Pas 6 vitesh mospjesëmarrje, Shqipëria do të jetë sërish prezente në “Eruobasket Beograd 2005”. Por edhe kjo pjesëmarrje nuk rezulton e suksesshme për kuqezinjtë që tashmë luajnë në Divizionin B, Grupi C. Pa asnjë fitore ata renditen të fundit në grup, pa mundur të kalojnë fazën eliminatore.
Në fund të muajit gusht dhe në fillim të shtatorit, përfaqësuesja shqiptare do të luajë katër ndeshjet e fazës së dytë eliminatore të Eurobasket “Spanjë 2007”. Dy ndeshjet, përkatësisht ndaj Slovakisë dhe Holandës do të luhen në pallatin e sportit “Flamuratari” në Vlorë, ndërsa dy të tjerat, me Bjellorusinë dhe Anglinë do të luhen jashtë. Objektivi kryesor i kuqezinjve të koshit është të fitojnë dy ndeshjet që do të zhvillohen në Vlorë.
Për femra Shqipëria është përfaqësuar në një Kampionat Evropian në vitin 1997 dhe është eliminuar që në raundin e parë. Ndërkohë që e suksesshme ka qenë pjesëmarrje e kombëtares
së femrave në Kupën e Promocionit. Kështu në vitin 1996 Shqipëria është renditur në vendin e dytë ndërsa në vitin 2002 në vendin e parë. Një sukses ka arritur kombëtarja shqiptare e të rriturave në Lojërat Mesdhetare “Latakia 1987” ku zuri vendin e parë duke marrë medaljet e arta.
Për moshat Shqipëria ka marrë pjesë në shumë aktivitete të rëndësishme të organizuara nga FIBA Europe por është eliminuar që në raundin e parë kualifikues si për meshkuj ashtu edhe për femra. Më e suksesshme ka qenë pjesëmarrja në Kupën e Promocionit për të rinj në vitin 2005 Shqipëria renditet e treta, në vitin 2003, Shqipëria është renditur në vendin e parë dhe në vitin 2001 është renditur në vendin e katërt.

Rezultatet e ndeshjeve ndërkombëtare të zhvilluara nga skuadrat kombëtare në vite

Kupa Ballkanike
Bukuresht, 22-24.09.1946
Shqipëria: Naim Pilku, Vlash Koljaka, Bajram Kurani, Çerçiz Zavalani, Ferdin Toptani, Enver Maçi, Muntaz Peshkopia, Sadush Kumbaro, Agim Kajanaku, Dhimitraq Goga. Trajner: Rexhep Rama
Jugosllavi – Shqipëri 71-11
Rumani – Shqipëri 82-12
Bullgari – Shqipëri 52-14
Kampionati Evropian
Pragë, 27.04-03.05.1947
Shqipëria: Naim Pilku, Vlash Koljaka, Bajram Kurani, Çerçiz Zavalani, Ferdin Toptani, Enver Maçi, Dhimitraq Goga, Dilaver Toptani. Trajner: Naim Pilku
Itali – Shqipëri 60-15
Belgjikë – Shqipëri 114-11
Egjipt – Shqipëri 104-19
Rumani – Shqipëri 73-19
Austri – Shqipëri 44-27
Jugosllavi – Shqipëri 90-13

Lojërat Ballkanike dhe të Evropës Qëndrore
Tiranë, 27.05-01.06.1947
Shqipëria: Naim Pilku, Vlash Koljaka, Bajram Kurani, Çerçiz Zavalani, Ferdin Toptani, Enver Maçi, Dhimitraq Goga, Dilaver Toptani. Trajner: Naim Pilku
Bullgari – Shqipëri 62-14
Jugosllavi – Shqipëri 55-12
Rumani – Shqipëri 93-33
Hungari – Shqipëri 97-23
Trieste – Shqipëri 36-25

Lojërat Ballkanike dhe të Evropës Qëndrore
Sofje, 23-30.06.1948
Shqipëria: Naim Pilku, Bajram Kurani, Jorgji Kona, Nikolla Jakubini, Nexhmi Kadiu, Petrit Caslli, Dashamir Tomini, Petrit Këlliçi. Trajner: Naim Pilku
Çekoslovaki – Shqipëri 139-5
Poloni – Shqipëri 67-16
Jugosllavi – Shqipëri 112-15
Trieste – Shqipëri 42-20
Hungari – Shqipëri 138-18
Bulgari – Shqipëri 136-28
Rumani – Shqipëri 118-20

Kampionati Evropian
Sofje, 20-30.06.1957
Shqipëria: Fatmir Meka, Jorgji Kona, Feti Borova, Dhimitraq Goga, Muhamet Përmeti, Muhamet Sokoli, Salvador Sotiri, Kiço Gjata, Ferdinand Qirici, Ilo Teneqexhi. Trajner: Naim Pilku
Jugosllavi – Shqipëri 89-57
Çekoslovaki – Shqipëri 71-37
Skoci – Shqipëri 65-42
Skoci – Shqipëri 69-56
RD Gjermani – Shqipëri 72-43
Finlandë – Shqipëri 91-42
Itali – Shqipëri 82-42
Turqi – Shqipëri 97-64
Austri – Shqipëri 58-45
Belgjikë – Shqipëri 90-48
Berlin, 26.07.1957
Shqipëria: Fatmir Meka, Jorgji Kona, Feti Borova, Dhimitraq Goga, Muhamet Përmeti, Muhamet Sokoli, Salvador Sotiri, Kiço Gjata, Ferdinand Qirici, Ilo Teneqexhi. Trajner: Naim Pilku
RD Gjermane – Shqipëri 88-66
Tiranë, 15.06.1958
Shqipëria: Fatmir Meka, Jorgji Kona, Feti Borova, Ferdinand Qirici, Ilo Teneqexhi, Niko Hercek, Luan Shatku, Skënder Osmani, Vehbi Ademi, Boris Bumçi, Njazi Lleshi, Dhimitër Papa. Trajner: Naim Pilku
Shqipëri – RD Gjermane 66-82
Tiranë, 18.06.1958
Shqipëri – RD Gjermane 61-73

Lojërat Ballkanike
Bukuresht, 13-16.08.1959
Shqipëria: Fatmir Meka, Jorgji Kona, Ferdinand Qirici, Muhamet Përmeti, Niko Hercek, Njazi Lleshi, Petrit Muzarku, Napolon Llalla, Thoma Murzaku, Astrit Greva. Trajner: Naim Pilku
Jugosllavi – Shqipëri 88-31
Rumani – Shqipëri 98-23
Bullgari – Shqipëri 84-48

Kampionati Ballkanik
Sofje, 15-19.06.1960
Shqipëria: Muhamet Përmeti, Niko Hercek, Luan Shatku, Skënder Osmani, Vehbi Ademi, Ferdinand Qirici, Vaso Shaka, Renato Radoja, Boris Bumçi, Kosta Papa. Trajner: Feti Borova
Rumani – Shqipëri 90-27
Turqi – Shqipëri 60-49
Jugosllavi – Shqipëri 89-37
Ganefo, Xhakarta, Indonezi 15-21.11.1963
Shqipëria: Vaso Shaka, Renato Radoja, Muhamet Përmeti, Niko Hercek, Kosta Papa, Bujar Shehu, Agim Fagu, Nevruz Përmeti, Bashkim Qatipi, Bajram Gjuriçi, Patriot Aliaj. Trajner: Naim Pilku
Kore – Shqipëri 79-56
Filipine – Shqipëri 87-79
Shqipëri – Guine 70-52
Indonezi – Shqipëri 104-89
Shqipëri – Kamboxhia 82-81
Shqipëri – Filipine 87-81

Kampionati Ballkanik
Tiranë, 15-19.12.1965
Shqipëria: Vaso Shaka, Renato Radoja, Bujar Shehu, Agim Lahu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Bardhy Angjeli, Petrit Osmani, Nikolin Pali, Fiip Guraziu, Nusret Reka, Gjergj Ikonomi. Trajner: Feti Borova
Turqi – Shqipëri 89-78
Jugosllavi – Shqipëri 64-60
Bullgari – Shqipëri 94-68
Rumani – Shqipëri 70-65

Turne kualifikues për Kampionatin Evropian
Budapest, 21-25.05.1969
Shqipëria: Vaso Shaka, Bujar Shehu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Agim Lahi, Viktor Papavangjeli, Dadan Përmeti, Nusret Reka, Gjergji Ikonomi, Edmond Moja. Trajner: Astrit Greva
Francë – Shqipëri 71-59
Poloni – Shqipëri 91-57
Hungari – Shqipëri 61-54
Turqi – Shqipëri 81-56
Bukuresht, 9-10.05.1971
Shqipëria: Vaso Shaka, Bujar Shehu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Agim Lahi, Viktor Papavangjeli, Nusret Reka, Gjergj Ikonomi, Roland Topalli, Gavrosh Levonja, Vladimir Gjinaj. Trajner: Feti Borova
Rumani – Shqipëri 69-63
Rumani – Shqipëri 88-70

Turneu kualifikues për Kampionatin Evropian
Kaljari, 25-05-01.06.1971
Shqipëria: Vaso Shaka, Bujar Shehu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Viktor Papavangjeli, Nusret Reka, Roland Topalli, Gavrosh Levonja, Vladimir Gjinaj, Rahmi Rusi. Trajner: Feti Borova
Itali – Shqipëri 74-59
Shqipëri – Angli 92-63
Bullgari – Shqipëri 102-74
Belgjikë – Shqipëri 76-65

Turne kualifikues për Lojërat Olimpike
Harlem, Holandë 03-05.05.1972
Shqipëria: Vaso Shaka, Bujar Shehu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Viktor Papavangjeli, Nusret Reka, Roland Topalli, Rahmi Rusi, Kastriot Mushi, Spiro Shano, Kushtrim Zaçe. Trajner: Feti Borova
Belgjikë – Shqipëri 83-72
Çekoslovaki – Shqipëri 88-69
Holandë – Shqipëri 84-81
Pekin 25.09.1972
Shqipëria: Vaso Shaka, Bujar Shehu, Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Viktor Papavangjeli, Kastriot Mushi, Kushtrim Zaçe, Aleksandër Dheri, Pirro Koleka, Refik Vorfa. Trajner: Feti Borova
Shqipëri – Kinë 74-74
Pekin 30.09.1972
Shqipëri – Kinë 67-67
Tiranë 29.03.1973
Shqipëria: Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Viktor Papavangjeli, Kushtrim Zaçe, Pirro Koleka, Refik Vorfa, Roland Topalli, Nusret Reka, Spiro Shano, Niko Profkola, Roland Avrami. Trajner: Feti Borova
Shqipëri – Kinë 74-70
Tiranë, 26.10.1973
Shqipëria: Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Viktor Papavangjeli, Kushtrim Zaçe, Pirro Koleka, Refik Vorfa, Roland Topalli, Spiro Shano, Niko Profkola, Kastriot Mushi, Rahmi (Min) Rusi. Trajner: Feti Borova
Shqipëri – Algjeri 104-49
Pekin 26.07.1974
Shqipëria: Agim Fagu, Kujtim Kasmi, Nikolin Pali, Pirro Koleka, Spiro Shani, Kastriot Mushi, Rahmi (Min) Rusi, Aleksandër Dheri, Gavrosh Levonja, Roland Avrami, Ilir Trebicka, Avenir Kalaja. Trajner: Feti Borova
Kinë – Shqipëri 70-67

Turne kualifikues për kampionatin Evropian
Wolfenbuttel, 12-16.05.1975
Shqipëria: Agim Fagu, Spiro Shani, Kastriot Mushi, Aleksandër Dheri, Roland Avrami, Ilir Trebicka, Viktor Papavangjeli, Refik Vorfa, Besnik Çela. Trajner: Bujar Shehu
Greqi – Shqipëri 84-57
Poloni – Shqipëri 98-88
Shqipëri – Luksemburg 95-11
Shqipëri – Islandë 112-77
Shqipëri – Suedi 82-71
Tiranë 24.11.1976
Shqipëria: Agim Fagu, Spiro Shano, Kastriot Mushi, Kujtim Kasmi, Ilir Trebicka, Refik Vorfa, Rahmi (Min) Ruci, Pirro Koleka, Kushtrim Zaçe, Edgar Prifti, Robert Kuqo, Hidajet Kotrri. Trajner: Feti Borova
Shqipëri –Kinë 85-75
Korçë 01.12.1976
Shqipëri – Kinë 77-67
Larisa, Greqi, 19.06.1977
Shqipëria: Agim Fagu, Spiro Shano, kastriot Mushi, Ilir Trebicka, Refik Vorfa, Rami (Min) Rusi, Kushtrim Zaçe, Edgar Prifti, Robert Kuqo, Viktor Papavangjeli, Idajet Kotrri. Trajner: Feti Borova
Greqi – Shqipëri 92-74
Athinë, Greqi 21.06.1977
Greqi – Shqipëri 84-77
Patras, Greqi 23.06.1977
Greqi – Shqipëri 90-78
Pekin, Kinë 20.07.1977
Shqipëria: Spiro Shano, Kastriot Mushi, Ilir Trebicka, Refik Vorfa, Rami Rusi, Kushtrim Zaçe, Edgar Prifti, Robert Kuqo, Viktor Papavangjeli, Roland Avrami, Kostandin Shkurti, Lulzim Tela. Trajner: Feti Borova
Kinë – Shqipëri 81-69
Penian, Kore 31.07.1977
Kore – Shqipëri 98-81
Tiranë, 07.06.1978
Shqipëria: Spiro Shano, Kastriot Mushi, Ilir Trebicka, Refik Vorfa, Kushtrim Zaçe, Edgar Prifti, Robert Kuqo, Viktor Papavangjeli, Kujtim Kasmi, Pirro Koleka, Avenir Kalaja, Gazmend Çaçi. Trajner: Bujar Shehu
Greqi – Shqipëri 96-88
Shkodër, 09.06.1978
Greqi – Shqipëri 87-83
Tiranë, 11.06.1978
Shqipëri – Greqi 93-85

Turneu kualifikues për Kampionatin Botëror
Paderborn, 21.11.1984
Shqipëria: Ilir Trebicka, Robert Kuqo, Gazmend Çaçi, Arjan Kolani, Bujar beriolli, Sabri Rustemi, Pjerin Bushati, Sokol Bellova, Fatmir Cuka, Edi Rama. Trajner: Feti Borova
RF Gjermane – Shqipëri 89-80
Durrës, 28.11.1984
Shqipëria: Ilir Trebicka, Robert Kuqo, Gazmend Çaçi, Arjan Kolani, Sabri Rustemi, Pjerin Bushati, Sokol Bellova, Fatmir Cuka, Sokol Kalaj, Alfred Isak. Trajner: Feti Borova
Itali – Shqipëri 78-57
Stamboll, 14.02.1985
Shqipëria: Ilir Trebicka, Robert Kuqo, Gazmend Çaçi, Arjan Kolani, Pjerin Bushati, Sokol Bellova, Edgar Prifti, Edi rama, Artan Terihati, Skënder Gjondeda. Trajner: Feti Borova
Turqi – Shqipëri 70-60
Tiranë, 21.11.1985
Shqipëria: Ilir Trebicka, Gazmend Çaçi, Arjan Kolani, Pjerin Bushati, Sokol Bellova, Edgar Prifti, Fatmir Cuka, Sokol Kalaj, Sopot Lami. Trajner: Astrit Greva
RF Gjermane – Shqipëri 74-64
Katanzaro, 28.11.1985
Shqipëria: Ilir Trebicka, Gazmend Çaçi, Arjan Kolani, Pjerin Bushati, Edgar Prifti, Fatmir Cuka, Korab Llazani, Kostandin Shkurti, Sopot Lani. Trajner: Astrit Greva
Itali – Shqipëri 107-58
Tiranë, 13.02.1986
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Pjerin Bushati, Fatmir Cuka, Bujar Beriolli, Korab Llazani, Sokol Bellova, Sokol Kalaj, Sopot Lami, Alfred Isak, Skënder Gjondedaj. Trajner: Astrit Greva
Turqi – Shqipëri 99-98
Tiranë, 8.12.1987
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Sokol Belova, Fatmir Cukaj, Sokol Kalaj, Korab Llazani, Arjan Kolani, Sabri Rustemi, Aleksandër Damo, Artan Kuqo, Astrit Zaganjori, Pirro Papa, Arjan Baçova. Trajner: Astrit Greva
Shqipëri – Algjeri 109-79
Turne kualifikues për Kampionatin Evropian
Osnabruck, 12-15.05.1989
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Fatmir Cuka, Korab Llazani, Sabri Rustemi, Artan Kuqo, Aleksandër Damo, Astrit Zaganjori, Edi Rama, Pirro papa, Arjan Baçova, Ilir Beqja. Trajner: Astrit Greva
Shqipëri – Skoci 101-82
Poloni – Shqipëri 103-85
RF Gjermane – Shqipëri 103-73
Turqi – Shqipëri 106-88

Kampionati Balkanik
Shkup, 21-25.11.1990
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Fatmir Cuka, Sabri Rustemi, Artan Kuqo, Aleksandër Damo, Astrit Zaganjori, Arjan Baçova, Sokol Kalaj, Arjan Kolani, Viron Sauli, Mikel Gjoni, Enri Zaçe. Trajner: Astrit Greva
Shqipëri – Greqi 91-85
Bullgari – Shqipëri 82-70
Jugosllavi – Shqipëri 108-91
Turqi – Shqipëri 80-64
Rumani – Shqipëri 104-94

Lojërat Mesdhetare
Selanik, 4-10.07.1991
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Fatmir Cuka, Artan Kuqo, Aleksandër Damo, Astrit Zaganjori, Viron Sauli, Enri Zaçe, Pandush Palko, Arben Pasha, Ardjan Skënderi, Demion Qirjaqi. Trajner: Astrit Greva
Egjipt – Shqipëri 108-76
Turqi – Shqipëri 106-72
Itali – Shqipëri 104-70
Spanjë – Shqipëri 106-73
Egjipt – Shqipëri 103-94

Turne kualifikues për Lojërat Olimpike
Granada, Spanjë 20-26.06.1992
Shqipëria: Gazmend Çaçi, Artan kuqo, Pandush Palko, Arben Pasha, Arjan Baçova, Dritan mema, Adrian Selmani, Bledar Gjeçaj, Arens Shalsi, Artomen Çapaliku. Trajner: Bujar Shehu
Francë – Shqipëri 108-67
Letoni – Shqipëri 94-78
Itali – Shqipëri 87-73
Shqipëri – Zvicër 85-84
Poloni – Shqipëri 93-61
Izrael – Shqipëri 116-64

Turne kualifikues për Kampionatin evropian
Zalaegerszeg, 21-26.06.1993
Shqipëria: Pandush Palko, Arben Pasha, Dritan Mema, Adrian Seamni, Bledar Gjeçaj, Artomen Çapaliku, Enri Zaçe, Genti Mançe, Eduart Çarçani, Olsi Rama. Trajner: Bujar Shehu
Angli – Shqipëri 96-97
Hungari – Shqipëri 110-53
Rumani – Shqipëri 104-87
Finlandë – Shqipëri 89-91
Bjellorusi – Shqipëri 99-72
Shqipëri – Luksemburg 93-80

Turneu kualifikues për Kampionatin Evropian
Kavadarc, Maqedoni 24-28.05.1995
Shqipëria: Pandush Palko, Dritan mema, Adrian Semani, Bledar Gjeçaj, Artomen Çapaliku, Artan Kuqo, Arjan Musta, Mirand Harizi, Alajdin Shehu. Dritan Mei. Trajner: Bujar Shehu
Maqedoni – Shqipëri 100-74
Shqipëri – Norvegji 81-77
Bjellorusi – Shqipëri 108-73
Irlandë – Shqipëri 87-70
Holandë – Shqipëri 102-77

Turneu paraeliminator për kampionatin evropian
Rejkjavik, Islandë 22-27.05.1996
Shqipëria: Pandush Palko, Dritan Mema, Adrian Selmani, Bedar Gjeçaj, Artomen Çapaliku, Artan Kuqo, Dritan meli, Genti Maçe, Eduart Çarçani, Sokol Jahollari, Afred Rushaj. Trajner: Bujar Shehu
Danimarkë – Shqipëri 99-65
Irlandë – Shqipëri 96-77
Luksemburg – Shqipëri 74-71
Shqipëri – Islandë 85-71
Qipro – Shqipëri 72-63

Lojërat Mesdhetare
Bari, Itali 9-13.06.1997
Shqipëria: Pandush Palko, Dritan Mema, Adrian Semani, Bledar Gjeçaj, Artomen Çaçaliku, Artan Kuqo, Dritan Meli, Gentri Mançe, Sokol Jahollari, Edmond Përmeti, Beniamin Idrizi. Trajner: Bujar Shehu
Jugosllavi – Shqipëri 85-63
Greqi – Shqipëri 97-75
Bosnjë – Shqipëri 81-76
Turqi – Shqipëri 85-61

Kupa Evropiane e Promocionit
Baxhiba, Maltë 11-15.06.2002
Shqipëria: Dritan Mema, Adrian Selmani, Bedar Gjeçaj, Sokol Jahollari, Afred Biberaj, Afrim Bilali, Sokol Kasmi, Elvis Seiti, Onaldo Ago, Erkand Karaj, Reinaldo Kacorri. Trajner: Bujar Shehu
Skoci – Shqipëri 92-80
Shqipëri – Matë 87-60
Shqipëri – San Marino 78-77
Shqipëri – Gjibraltar 94-73
Moldavi – Shqipëri 95-93

Kupa Evropiane e Pomocionit
Andora, 7-12.06.2004
Shqipëria: Dritan Mema, Bledar Gjeçaj, Aleksandër Damo, Alfred Biberaj, Afrim Bilali, Erkand Karaj, Reinaldo Kacorri, Orjon Garo, Vildan Mitku, Marlen Gjeli, Erin Hasani. Trajner: Roland Avrami
Luksemburg Shqipëri 77-71
Shqipëri – Maltë 86-76
Skoci – Shqipëri 81-72
Shqipëri – Uells 90-66
Shqipëri – San Marino 84-70

Ndeshjet kualifikuese për kampionatin evropian 2005
Shqipëria: Dritan Mema, Alfred Biberaj, Afrim Bilali, Erkand Karaj, Orion Garo, Erin Hasani, Sokol Kasmi, Florian Myftari, Edmond Azemi, Samir Shaptaoviç, Gerti Shima, Arjone Lame. Trajner: Roland Avrami
Tiranë, 11.09.2004
Shqipëri – Bjellorusi 72-84
15.09.2004
Austri – Shqipëri 83-66
18.09.2004
Qipro – Shqipëri 76-67

Miqësore
23.08.2005
Edmond Azemi, Dejvis Begaj, Sokol Kasmi, Erind Hasani, Orion Garo, Reinado Kacorri, Erkand Karaj, Saimir Shaptaoviç, Afred Byberaj, Afrim Bilali, Gerti Shima, Andrea Gjinaj. Trajner: Korab Llazani
Shqipëri – AIA 72-86
Eliminatoret e Kampionatit Evropian 2005
Shqipëria: Edmond Azemi, Samir Shaptaoviç, Andrea Gjinaj, Alfred Biberaj, Orion Garo, Arvin Kotrri, Sokol Kasmi, Florian Miftari, Devis Begaj, Afrim Bilali, Erkand Karaj, Gerti Shima. Trajner: Korab Llazani
Gomel, 03.09.2005
Bjellorusi – Shqipëri 110-58
Tiranë, 07.09.2005
Shqipëri – Austri 82-90
Nicosia, 10.09.2005
Qipro – Shqipëri 96-75

Kupa e 10-të Evropiane e Promocionit
29.05-03.06.2006
Shqipëria: Franko Bushati, Dorian Adhamidhi, Bruno Daliu, Orion Garo, Gerti Shima, Florian Myftari, Vildan Mitku, Eni Jakova, Sajmir Shaptaoviç, Erkand Karaj, Sokol Kasmi, Afrim Bilali. Trajner: Korab Llazani
Shqipëri – San marino 84-76
Shqipëri – Uells 91-73
Shqipëri – Azerbajxhan 87-59
Shqipëri – Andora 111-101
Shqipëri – Azerbajxhan 57-66

Eliminatoret e Kampionatit Evropian 2007
Shqipëria: Andrea Gjinaj, Erin Hasani, Renaldo Kacori, Erkand Karaj, Marlin Sukaj, Vildan Mitku, Eni Cuka, Arjonel Lame, Endrit Hysenagolli, Marsel Aliaj, Algert Gjonaj, Sokol Kasmi, Orion Garo, Klevis Cane, Afrim Bilali, Juxhin Talelli, Gerti Shima. Trajner: Arben Fagu
Faza e parë
Durrës, 6 shtator 2006
Shqipëri – Bjelorusi 78-73
Spisska Nova Ves, 9 shtator 2006
Rep. Çeke – Shqipëri 101-88
Durrës, 13 shtator 2006
Shqipëri – Britani e Madhe 69-72
Nijmegen, 16 shtator 2006
Holandë – Shqipëri 94-55
Faza e dytë
Minsk, 25 gusht 2007
Bjellorusi – Shqipëri 87-45
Vlorë, 29.08.2007
Shqipëri – Sllovaki 63-93
Edinburg, 1.09.2007
Angli – Shqipëri 110-78
Vlorë, 5.09.2008
Shqipëri – Holandë 63-96

Ndeshjet ndërkombëtare të ekipit kombëtar të femrave

Lojërat Ballkanike dhe të Evropës Qendrore
Tiranë, 26.05-01-06.1947
Shqipëria: Matilda Voci, Evgjeni Kote, Melpomni Zoraqi, avdie Çaushi, Angjiliqi Manastirli, Aspasi Toçi, Gjenovefa Xhafa, Egantina Korra, Katerina Guralumi, Drita Barimi. Trajner: Rexhep Rama
Bullgari – Shqipëri 56-0
Jugosllavi – Shqipëri 23-1
Rumani – Shqipëri 15-1
Hungari – Shqipëri 40-10
Lojërat Ballkanike dhe të Evropës Qendrore
Sofje, 23-30.06.1948
Shqipëria: Matilda Voci, Evgjeni Kote, Melpomeni Zoraqi, Lavdie Çaushi, Angjeliqi Manastirli, Aspasi Toçi, Gjenovefa Xhafa
Çekosllovaki – Shqipëri 143-2
Poloni – Shqipëri 53-7
Jugosllavi – Shqipëri 80-9
Hungari – Shqipëri 130-3
Trieste – Shqipëri 26-16
Bullgari – Shqipëri 98-10
Rumani – Shqipëri 135-42
Miqësore
Tiranë, 1.12.1971
Shqipëria: Elida Beti, Vera Dajaka, Liliana Xhyra, Mereme Ferhati, Aeksandra Ndreu, Bukuroshe Shtiza, Pavlina Llaci, Dhurata Xhani, Natasha Dhimitri, Fatbardha Xhyra, Xhuli Veterniku, Kaliopi Prifti. Trajner: Qemal Shalësi
Kinë – Shqipëri 76-69

Turne kualifikues për Kampionatin Evropian
Halle (RD Gjermane), 11-15.05.1972
Shqipëria: Elida Beti, Vera Dajaka, Liliana Xhyra, Mereme Ferhati, Aleksandra Ndreu, Bukuroshe Shtiza, Pavlina Llazi, Dhurata Xhani, Natasha Dhimitri, Kaliopi Prifti, Artenca Tufi. Trajner: Qemal Shalësi
Danimarkë – Shqipëri 56-54
RD Gjermane – Shqipëri 75-26
Shqipëri – Zvicër 64-48
Hungari – Shqipëri 74-30
Miqësore
Pekin 1972
Shqipëria: Elida Beti, Vera Dajaka, Mereme Ferhati, Aleksandra Ndreu, Bukuroshe Shtiza, Pavlina Llaci, Dhurata Xhani, Natasha Dhimitri, Kaliopi Prifti, Afërdita Hasani, Flutura Reka, Dhoksi Ballabani. Trajner: Qemal Shalësi
Shqipëri – Kinë 88-83
Shkodër 1973
Shqipëria: Vera Dajaka, Aleksandra Ndreu, Bukuroshe Shtiza, Pavlina Llaci, Dhurata Xhani, Natasha Dhimitri, Kaliopi Prifti, Liliana Xhyra, Fatbardha Xhyra, Afërdita Hasani, Dhoksi Balabani, Violeta Haxhillari. Trajner: Vaso Shaka
Kinë – Shqipëri 89-74
Pekin, 26.07.1974
Shqipëria: Elida Beti, Vera Dajaka, Kaliopi Prifti, Fatbardha Xhyra, Afërdita Hasani, Dhoksi Ballabani, Flutura Reka, Valentina Dino, Marika Marini, Muhina Kuqi, Zamira Koleci. Trajner: Alajdin Shabanaj
Kinë – Shqipëri 86-69
Pekin, 20.07.1977
Shqipëria: Elida Beti, Vera Dajaka, Kaliopi Prifti (Semanjaku), Aleksandra Ndreu (Begovi), Valentina Dino (Myrto), Afërdita Hasani, Marika Marini, Muhina Kuqi, Zamira Koleci, Zana Sinojmeri, Fiorentina Sulollari, Athina Lena. Trajner: Kozma Mone
Kinë – Shqipëri 87-40

Lojërat Mesdhetare
Alep, (Siri) 13-18.09.1987
Shqipëria: Pjereta Sadushi, Edera Alibegaj, Fiorentina Sulollari (Mitku), Afërdita Lacaj, Miranda Guxho, Nora Goxhi, Klodeta Dibra, Lumturi Hoxha, Xhiliola Abdullai. Trajner: Bashkim Milo
Shqipëri – Turqi 88-52
Shqipëri – Siri 90-46
Shqipëri – Liban 119-70

Kampionati Ballkanik
Apatin, (Jugosllavi) 21-25.12.1988
Shqipëria: Pjereta Sadushi, Edera Alibegaj, Afërdita acaj, Miranda Guxho (Cuka), Nora Goxhi, Klodeta Dibra, Henrieta Mema, Mirela Zekthi, Mirza Aibegaj, Elsa Goga, Valbona Brinja. Trajner: Bashkim Milo
Jugosllavi – Shqipëri 115-60
Bullgari – Shqipëri 97-52
Shqipëri – Greqi 71-70
Rumani – Shqipëri 102-86

Turneu kualifikues për Kampionatin Evropian
Steyer, Austri, 10-14.05.1989
Shqipëria: Pjereta Sadushi, Edera Alibegaj, Miranda Guxho (Cuka), Nora Goxhi, Klodeta Dibra, Henrieta Mema, Mirela Zekthi, Mirza Alibegaj, Valbona Brinja, Eleni Ruçi, Irini Tite, Lumturi Hoxha. Trajner: Bashkim Milo
Shqipëri – Austri 85-84
Shqipëri – Portugali 98-91
Poloni – Shqipëri 102-78
Greqi – Shqipëri 88-73
Turqi – Shqipëri 77-71

Kampionati Ballkanik
Dhrama, Greqi, 26-30.12.1990
Shqipëria: Pjereta Sadushi, Afërdita Laçaj, Miranda Guxho (Cuka), Klodeta Dibra, Mirela Zekthi, Valbona Brinja, Klorenca Sylenji, Lida Shehu, Mimoza Fusha, Laonela Dauti, Albana Koka, Alketa Semanjaku. Trajner: Petrit Stefa
Greqi – Shqipëri 85-78
Rumani – Shqipëri 73-60
Jugosllavi – Shqipëri 100-75
Bullgari – Shqipëri 80-51
Lojërat Mesdhetare
Selanik, 4-10.07.1991
Shqipëria: Miranda Guxho (Cuka), Klodeta Dibra, Lida Shehu, Mimoza Fusha, Laonela Dauti, Mirza Alibegaj, Eleni Ruçi, Elsa Goga, Violeta Dobro, Vjollca Jaupi, Aida Nakolli, Shqiponja Tafa. Trajner: Petrit Stefa
Greqi – shqipëri 92-82
Spanjë – Shqipëri 94-76
Francë – Shqipëri 92-59
Itali – Shqipëri 78-64

Turneu kualifikues për Kampionatin Evropian
Netania (Izrael), 22-28.05.1995
Shqipëria: Edera Alibegaj, Klodeta Dibra, Elsa Goga, Shqiponja Tafa, Albana Koka, Alketa Semanjaku, Evira Xhyra, Brunilda Hyka, Margarita Verria, Migena Plasa, Abana Këndella, Enkela Aliko. Trajner: Bashkim Milo
Shqipëri – Austri 89-72
Bjellorusi – Shqipëri 102-78
Izrael – Shqipëri 100-58
Shqipëri – Zvicër 96-74
Shqipëri – Irlandë 93-71
Bullgari – Shqipëri 75-58
Greqi – Shqipëri 73-52

Turneu i Promocionit
Maltë, 26-30.06.1996
Shqipëria: Edera Alibegaj, Klodeta Dibra, Elsa Goga, Albana Koka, Alkeya Semanjaku, Elvira Xhyra, Margarita Verria, Brunilda Hyka, Valbona Brinja (Sako), Laonela Dauti, Elona Merkaj, Engjëllushe Lamçe. Trajner: Bashkim Milo
Shqipëri – Uells 93-36
Shqipëri – Gjibratar 100-36
Shqipëri – Luksemburg 69-66
Shqipëri – Qipro 74-64
Islandë – Shqipëri 81-73

Eliminatoret e Kampionatit Evropian
Natanya, (Izrael) 22-28.05.1997
Shqipëria: Albana Këndella, Migena Plasa, Shqiponja Tafa, Elvira Xhyra, Margarita Verria, Brunilda Hyka, Elsa Goga, Albana Koka, Edera Alibega, Klodeta Dibra, Alketa Semanjaku, Enkela Deneko. Trajner:
Shqipëri – Greqi 52-73
Shqipëri – Bullgari 58-75
Shqipëri – Irlandë 93-71
Shqipëri – Zvicër 96-74
Shqipëri – Izrael 58-100
Shqipëri – Bjellorusi 78-102
Shqipëri – Austri 89-72

Kupa Evropiane e Promocionit
Andorra, 18-22 qershor 2002
Shqipëria: Mirza Alibegaj, Alketa Semanjaku, Margarita Verria, Valbona Brinja (Sako), Elona Merkaj (Hasanaj), Enkela Alikaj (Deneko), Brunilda Hyka (Komti), Ina Përmeti, Migena Plasa, Karolina Kostallari. Trajner: Petrit Stefa
Shqipëri – Maltë 100-50
Shqipëri – Islandë 83-71
Shqipëri – Luksemburg 84-66
Shqipëri – Islandë 84-79

Eliminatoret e Kampionatit Evropian 2006, për U20
Jambol, (Bullgari) 24-30.07.1995
Shqipëria: Gentian Kazazi, Arjan Kristani, Gerti Qafmolla, Lartin Zallota, Agron Topi, Aleksandër Luli, Altin Halili, Sokol Jahollari, Artur Arapi, Ledion Shaho, Enio Kasmi.
Shqipëri – Jugosllavi 52-135
Shqipëri – Hungari 75-109
Shqipëri – Rusi 42-102
Shqipëri – Poloni 41-107
Shqipëri – Bullgari 61-106
Shqipëri – Çekosllovaki 74-100

Eliminatoret e Kampionatit Evropian 1996 për femra U18
Eskisehir, (Turqi) 19-23.04.1995
Shqipëria: Karolina Kostallari, Klodeta Bagoviki, Juliana Capoku, Imelda Male, Blerta Shabani, Alma Cingo, Joana Hoxha, Valbona Caco, Arta Sinanaj.
Shqipëri – Turqi 19-111
Shqipëri – Moldavi 43-81
Shqipëri – Suedi 23-73
Shqipëri – Slloveni 19-75

Kupa e Promocionit 1999 për meshkuj U18, Divizioni C
21-25.07.1999
Shqipëria: Daniel Karoli, Andi Koritari, Indrit Bahja, Erduan Lutfija, Fatmir Skanja, Elvis Saiti, Erkand Karaj, Vildan Mitku, Onaldo Ago, Millojan Maxhe.
Shqipëri – Islandë 51-106
Shqipëri – Gjibraltar 79-47
Shqipëri – Irlandë 60-89
Shqipëri – Maltë 67-78
Shqipëri – Gjibraltar 72-65

Kupa e Promocionit 2001 për meshkuj U18, Divizioni C
12-15.07.2001
Shqipëria: Andi Goxhi, Vildan Mitku, Real Vorfa, Shkëlzen Llazani, Roald Cubaj, Reinaldo Kacori, Bruno Daliu, Ervin Bërdica, Besmir Shehu, Arbër Kadia, Ardian Domi, Marlin Sukaj.
Shqipëri – Gjibraltar 100-30
Shqipëri – Skoci 61-84
Shqipëri – Qipro 48-80
Shqipëri – Luksemburg 69-74

Eliminatoret e Kampionatit Evropian U16 për femra 2004
Brcko, (Bosnjë-Hercegovine) 30.07-06.08.2004
Shqipëria: Merita Shkembi, Najada Gerbi, Megi Dervishhasani, Gridi Sokoli, Anxhela Demiraj, Migena Bani, Erjola Nehani, Suada Sherifaj, Aurora Tashi, Gerta Bujari, Migena Qypi.
Shqipëri – Ukrainë 43-133
Shqipëri – Bosnjë-Hercegovinë 34-90
Shqipëri – Slovaki 31-104
Shqipëri – Rumani 37-82
Shqipëri – Portugali 40-92
Shqipëri – Luksemburg 45-76
Shqipëri – Izrael 30-121

Eliminatoret e Kampionatit Evropian U16 për meshkuj 2004
6-20.08.2004
Shqipëria: Saimir Hoxha, Ami Kozeli, Erind Mema, Herion Faslija, Enea Isaku, Marsel Aliaj, Besjan Selimaj, Andi Kau, Fjorentin Bircaj, Bekim Disha, Andi Mustafaj, Florian Ismeti.
Shqipëri – Ukrainë 46-126
Shqipëri – Estoni 62-105
Shqipëri – Portugali 30-95
Shqipëri – Rumani 44-91
Shqipëri – Bullgari 31-126
Shqipëri – Qipro 40-88
Shqipëri – Bjellorusi 63-97
Shqipëri – Bosnjë-Hercegovinë 36-82

Eliminatoret e Kampionatit Evropian U20 për meshkuj
Chekhov, (Rusi) 8-17.07.2005
Shqipëria: Bruno Daliu, Andrea Gjinaj, Marsel Aliaj, Franko Bushati, Klevis Cane, Erin Hasani, Argent Karaj, Genti Lasku, Juxhin Talelli, Ermal Kapedani, Endrit Hysenagolli, Gerti Shima. Trajner: Erdal Borova
Shqipëri – Hungari 58-106
Shqipëri – Suedi 65-83
Shqipëri – Belgjikë 60-114
Shqipëri – Portugali 57-82
Shqipëri – Bullgari 71-110
Shqipëri – Irandë 83-104
Shqipëri – Islandë 95-92

Kupa e Promocionit U18 për emra, Divizioni C
11-16.07.2005
Shqipëria: Migena Qypi, Gerta Bujari, Megi Dervishhasani, Eldiona Xhanaj, Adiola Gjoka, Artemida Myrto, Fabiola Permeti, Erjola Nehani, Ana Sotiri, Anxhela Demiraj, Elektra Zykaj. Trajner: Viron Toska
Shqipëri – Gjibraltar 116-49
Shqipëri – Uells 110-40
Shqipëri – Luksemburg 68-77
Shqipëri – Skoci 63-99
Shqipëri – Maltë 72-62

Emërtimet e skuadrave pjesëmarrëse në veprimtaritë kombëtare
Klubet sportive, deri në fillim të vitit 1946, mbanin emrat që kishin pasur më parë. Kështu ato quheshin: Sportklub (SK) “Tirana”, SK “Vllaznia” (Shkodër), SK “Skënderbeu” (Korçë), SK “Teuta” (Durrës), SK “Bashkimi” (Elbasan), SK “Tomori” (Berat), SK “Shqiponja” (Gjirokastër), SK “Besa” (Kavajë), SK “Vlora”, në shtator 1945 morim emrin SK “Ismail Qemali”, SK “Apolonia” (Fier), SK “Erzeni” (Shijak), SK “Kuçova” etj. Më vonë në vitin 1958 sipas vendimit të Këshillit të Ministrave u bë një riorganizim i kulturës fizike dhe sporteve. Kështu, u krijuan skuadra me emra të rinj: “17 Nëntori” (Tiranë), “Vllaznia” (Shkodër), “Flamurtari” (Vlorë), “Apolonia” (Fier), “Tomori” (Berat), “Besa” (Kavajë), “Skënderbeu” (Korçë), “Dinamo” (Tiranë), “Partizani” (Tiranë), “Lokomotiva” (Durrës), “Ylli Kuq” (Pogradec), “Labinoti” (Elbasan), “Luftëtari” (Gjirokastër) etj. Skuadrat që i mbajtën këto emra deri në vitet 1991-1992 kur ndryshimet në sistemin politik sollën edhe ndryshimet në emrat e disa skuadrave, sidomos të emrave të politizituar. Kështu “17 Nëntori” u ndërrua në “Tirana”, “Lokomotiva” e Durrësit në “Teuta”, “Labinoti” në “Elbasani”, “24 Maji” në “Përmeti”, “Ylli i Kuq” në “Adelin” e më pas “Pogradeci”, “Lufëtari” në “Gjirokastra”. Ndërkohë që filloi ngritja e skuadrave private që marrin pjesë në veprimtaritë kombëtare si “Shkodra basket”, “DHL”.

Drejtuesit e Federatës Shqiptare të Basketbollit

Kryetarët dhe Presidentët
1964-1980 Aranit Çela Kryetar i Fed.Shqip. të Lojërave
1980-1988 Thoma Kuke Kryetar i Fed.Shqip. të Lojërave
1988-1990 Ilia Kongo Kryetar i Fed.Shqip. të Lojërave
1990-1992 Qemal Shalsi Kryetar i Fed.Shqi. të Basketbollit
1992-1995 Feti Borova President i Fed.Shqi.të Basketbollit
1995-1996 Qemal Disha President i Fed.Shqi.të Basketbollit
1996-1997 Vehbi Alimuça Presid. i Fed.Shqi. të Basketbollit
1997-1999 Gjergji Ndrio Presid. i Fed.Shqi. të Basketbollit
2000-2004 Marsel Skëndo Presid. i Fed.Shqi. të Basketbollit
2004-2007 Dritan Çelaj Presid. i Fed.Shqi. të Basketbollit
2007 Avni Ponari Presid. i Fed.Shqi. të Basketbollit

Sekretarët e Përgjithshëm
1964 – 1967 Nexhmi Kadiu Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1967 – 1972 Feti Borova Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1972 – 1975 Qemal Shalsi Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1975 – 1979 Seit Veseli Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1979 – 1980 Thoma Kuke Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1980 – 1988 Nexhmi Kadiu Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1988 – 1990 Thoma Kuke Sekretar i Fed. Shqip. të Lojërave
1990 – 1994 Stavri Bello Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
1994 – 1995 Kujtim Kasmi Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
1995 – 1999 Kastriot Mushi Sekretar i Fed. Shqip. të Baketbollit
1999 Bujar Shehu Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
1999 – 2003 Jorgji Shundi Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
2003 – 2007 Andrea Troja Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
2007 Bashkim Milo Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit
2007 Armand Dajko Sekretar i Fed. Shqip. të Basketbollit

Inspektorët e Federatës
1946 – 1950 Eqerem Stërmasi Inspektor i Sporteve me dorë
1950 – 1952 Eqerem Qyrfyçja Inspektor i Sporteve me dorë
1952 – 1964 Nexhmi Kadiu Inspektor i Lojërave dhe Basketbollit
1964 – 1965 Naim Pilku Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1970 – 1974 Ilia Gaxho Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1974 – 1975 Bekim Çela Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1975 – 1984 Gani Pepa Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1984 – 1986 Bashkim Milo Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1987 – 1990 Andrea Troja Inspektor në Fed. Shqip. të Lojërave
1994 – 1998 Gani Pepa Inspektor në Fed.Shqip.të Basketbollit
1998 – 1999 Astrit Hutka Inspektor në Fed.Shqip.të Basketbollit
1999 – 2000 Korab Llazani Inspektor në Fed.Shqip.të Basketbollit
2001 – 2007 Andi Koçi Inspektor në Fed.Shqip.të Basketbollit

Trajnerë pranë federatës
1986-1992 Bashkim Milo
1986–1988 Arben Fagu

Mjeshtrat e merituar në sportin e basketbollit

1.Naim Pilku
2.Dhimitër Papa
3.Njazi Lleshi
4.Mediha Kazazi
5.Boris Bumçi
6.Kaliroi Rizi
7.Sanie Stojku
8.Ilo Teneqexhi
9.Esat Haxhi
10.Vehbi Ademi
11.Skënder Osmani

12.Anjeza Duli
13.Kosta Papa
14.Terezina Radoja
15.Agim Lahi
16.Nevruz Përmeti
17.Muhamet Sokoli
18.Petrit Osmani
19.Vehap Berberolli
20.Spiro Urumi
21.Ramazan Njala
22.Rexhina Hanxhari
23.Lavdie Çaushi
24.Melpomeni Shteto
25.Pranvera Dajaku
26.Pjereta Sadushi
27.Klodeta Dibra
28.Nora Goxhi
29.Eleni Ruçi
30.Violeta Çala
31.Muhina Kuqi
32.Avenir Kalaja
33.Llazi Terova
34.Lida Shehu
35.Zamira Koleci
36.Zamira Qeramixhi
37.Silvana Terezi
38.Florenka Sylenji
39.Rajmonda Lubonja
40.Natasha Dhimitri
41.Antoneta Mitace
42.Andrea Cale
43.Dhimitraq Xhufka
44.Haki Haxhiu
45.Shyqyri Hyskja
46.Skënder Qorri
47.Haki Stringa
48.Zhani Zengo
49.Alfred Isak
50.Fatos Suvaria
51.Ferdinand Hodo
52.Edmond Biçoku
53.Shefikat Kovaçi
54.Miradie Burburia
55.Alemsha Stafa
56.Esa Jorgaqi
57.Flutura Mullisi
58.Mimoza Fusha
59.Elvira Xhyra
60.Korab Llazani
61.Refik Vorfa
62.Sokol Kalaj
63.Mikel Gjoni

64.Miranda Cuka
65.Spiro Leka

Mjeshtrat e Merituar të Sportit
1.Feti Borova
2.Dhimitraq Goga
3.Evgjeni Kote
4.Myhyrije Verzivolli
5.Luan Shatku
6.Skënder Peza
7.Muhamet Përmeti
8.Pavlina Llaci
9.Niko Hercek
10.Ferdinand Qirici
11.Vaso Shaka
12.Bujar Shehu
13.Renato Radoja
14.Agim Fagu
15.Kastriot Mushi
16.Gazmend Çaçi
17.Kushtrim Zaçe
18.Bukuroshe Bellova
19.Filip Guraziu
20.Ilir Trebicka
21.Liljana Xhyra
22.Edera Alibegaj
23.Niko Profkola
24.Xhuljeta Shestani
25.Valentina Myrto
26.Kujtim Kasmi

Trajnerët e ekipeve kombëtare
Meshkuj                            Femra
1.Rexhep Rama                   1.Rexhep Rama
2.Naim Pilku                        2.Qemal Shasi
3.Feti Borova                      3.Vaso Shaka
4.Bujar Shehu                     4.Alajdin Shabanaj
5.Astrit Greva                      5.Kozma Mone
6.Roland Avrami                   6.Bashkim Milo
7.Korab Llazani                     7.Petrit Stefa
8.Arben Fagu

Gjyqtarët e basketbollit në vite

Gjyqtarë ndërkombëtarë
1.Rexhep Rama
2.Naim Pilku
3.Petrit Caslli
4.Jorgji Shundi
5.Virgjil Karaja
6.Luan Kotherja
7.Arjan Greva
8.Albi Greva
9.Shefqet Bekteshi
10.Dashamir Bardhi
11.Ervin Koçi
12.Gentian Cici

Gjyqtarë nderi ndërkombëtarë
1.Jorgji Shundi
2.Virgjil Karaja

Gjyqtarë të tjerë
1.Adem Karapici
2.Hajdar Biçoku
3.Vasil Naqi
4.Bashkim Taga
5.Rifat Uruçi
6.Suat Kotoni
7.Petrit Këlliçi
8.Feti Borova
9.Hysen Koka
10.Abdulla Stërmasi
11.Alush Abdihoxha
12.Dilaver Toptani
13.Vladimir Misja
14.Elmaz Agalliu
15.Myftar Marku
16.Qemal Shalësi
17.Pullumb Pelivani
18.Dilaver Cara
19.Kristaq Bekridheli
20.Nikolla Jakubini
21.Izet Cani
22.Nexhmi Kadiu
23.Andon Kona
24.Agim Kajanaku
25.Abedin Shahini
26.Luigj Bojani
27.Kiço Gjata
28.Naum Llazo
29.Esat Haxhi
30.Jani Miho
31.Vangjel Koja
32.Ylli Agolli
33.Pjerin Muzhani
34.Osman Caslli
35.Thanas Koçi
36.Vlash Koljaka
37.Thanas Mitrushi
38.Bepin Radoja
39.Zija Kodra
40.Engjëll Korça
41.Kostaq Pojani
42.Agim Verzivolli
43.Ahmet Golemi
44.Petrit Murzaku
45.Enver Bushati
46.Jorgji Godari
47.Saim Bejtja
48.Albert Koja
49.Ali Stërmasi
50.Pandi Balli
51.Sami Masha
52.Andrea Gjika
53.Joland Stavri
54.Ruzhdi Demiri
55.Lutfi Haliti
56.Alajdin Shabanaj
57.Polizoi Budo
58.Shyqyri Hyskja
59.Ndrekë Gjinaj
60.Viktor Muçi
61.Astrit Greva
62.Muhamet Sokoli
63.Ilo Taska
64.Vangjel Pacuka
65.Qirjako Treska
66.Petrit Kurshumi
67.Viktor Kçira
68.Selaudin Cara
69.Filip Guraziu
70.Aldo Jakova
71.Rudolf Cici
72.Agim Averiku
73.Ibrahim Kashari
74.Frederik Bianku
75.Bardhyl Kadiu
76.Nexhat Selimi
77.Faruk Rizvanolli
78.Esat Pazari
79.Rasim Domni
80.Gezim Dizdari
81.Beqir Seknej
82.Sabaudin Grazhdani
83.Sulejman Kazazi
84.Rapo Duraj
85.Telemak Leka
86.Neptun Mero
87.Kostandin Ktona
88.Alfred Stefa
89.Bashkim Bekteshi
90.Bep Radoja
91.Neshat Selimi
92.Shefqet Kokalari
93.Besim Kallajxhi
94.Vangjel Paçuka
95.Neftim Mero
96.Ferdinand Qirici
97.Abert Toshkezi
98.Petrap Karaja
99.Tomorr Asnjoku
100.Agim Ndreu
101.Haki Haxhiu
102.Kujtim Graceni
103.Shpëtim Bozdo
104.Alqi Xhabiri
105.Gjon Luli
106.Pavli Bici
107.Kujtim Graxeni
108.Dhimitraq Xhufka
109.Tonin Mirashi
110.Xhemal Zgjani
111.Muharrem Mehmeti
112.Shpetim Averiku
113.Maksim Kristo
114.Përparim Gjergjani
115.Lumir Gjata
116.Kristaq Hila
117.Vladimir Mustafaraj
118.Qemal Keçiçi
119.Agron Bektashi
120.Daniel Furxhi
121.Sabaudin Jahiqi
122.Sulo Kullahu
123.Shpetim Sina
124.Agron Konomi
125.Ilir Kodra
126.Shpëtim Kelo
127.Koço Leka
128.Ilir Çako
129.Andrea Troja
130.Mihal Samarxhi
131.Pirro Shkaba
132.Ilir Neziri
133.Xhelal Kalaja
134.Bep Delia
135.Naim Kërtusha
136.Refat Vako
137.Gjergji Kasa
138.Theofan Muzina
139.Elmaz Aliko
140.Ilir Zylyfi
141.Robert Dhamo
142.Dilaver Llakatundi
143.Dhimitër Loli
144.Xhovalin Berisha
145.Thanas Bukvalla
146.Vasillaq Suli
147.Adem Dauti
148.Kristaq Pallaska
149.Alqi Stefa
150.Gegë Kodheli
151.Shkëlqim Rakipaj
152.Vangjel Shundi
153.Koço Koçollari
154.Piro Adam
155.Nevruz Milla
156.Shpëtim Dedi
157.Ilir Bonjaku
158.Viktor Kçira
159.Angjelin Deda
160.Enis Dizdari
161.Stefan Kokoneshi
162.Kujtim Graceni
163.Robert Bushati
164.Krenar Haznedari
165.Llazar Kajana
166.Shkëlqim Stërmasi
167.Elmaz Aliko
168.Anjeza Duli
169.Arben Xhiku
170.Artur Çani
171.Arben Kasmi
172.Roland Sata
173.Ardian Caslli
174.Sokol Zavalani
175.Uran Këlliçi
176.Albert Koçi
177.Vladimir Birçe
178.Adriatik Çelkupa
179.Andonaq Shkodrani
180.Kristaq Laçi
181.Flamur Alimehmeti
182.Vasil Naçi
183.Muhamet Kazazi
184.Sami Alushi
185.Edison Sinjari
186.Kozma Shkurti
187.Vaso Suli
188.Llazi Qirici
189.Agim Mezini
190.Qemal Dervishi
191.Agim Tabaku
192.Hilmi Drishti
193.Genc Luga
194.Isuf Vrapi
195.Gëzim Hoxha
196.Tonin Mirashi
197.Luan Mezini
198.Ilir Bonjaku
199.Gjergji Berati
200.Dhimitraq Papargjiri
201.Zihni Bregasi
202.Dilaver Duraku
203.Xhoxhi Kafeja
204.Kozma Shkurti
205.Genci Kadilli
206.Eduard Evangjeli
207.Anesti Lekbello
208.Kristaq Sholla
209.Angjelin Deda
210.Ylli Harasani
211.Fuat Vjerdha
212.Armand Nehani
213.Genti Agolli
214.Skënder Haliti
215.Agron Dulçe
216.Beniamin Shestani
217.Arben Vigani
218.Eno Bozdo
219.Bledar Bici
220.Hansi Shundi
221.Ervin Koçi
222.Gentian Cici
223.Ymer Tola
224.Dilaver Toptani
225.Artan Bido
226.Saimir Budo
227.Tirjon Cicko
228.Vasil Topalli
229.Maks Ylli
230.Adrian Kokalari
231.Themistokli Tite
232.Elton Nake
233.Franc Maçi
234.Erlind Mero
235.Gent Haznedari
236.Ilir Boka
237.Agron Bajraktari
238.Gezim Sulollari
239.Eno Leci
240.Plutor Konomi
241.Jorgo Mano
242.Astrit Bektashi
243.Petraq Gopa
244.Fatmir Erindi
245.Artan Aliçej
246.Kristaq Mosko
247.Xhaferr Hoxha
248.Nesti Lekbello
249.Astrit Breçani
250.Theofan Velko
251.Gjergji Tiko
252.Stavri Nake
253.Dhimiter Basho
254.Valerio Bushati
255.Dritan Koldashi
256.Ismail Meta
257.Nazmi Graceni
258.Ylli Veshi
259.Genc Hamzaraj
260.Ado Jakova
261.Guri Nako
262.Sokol Bregu
263.Hysni Haxhiraj
264.Vadimir Muhedini
265.Ilir Bobaj
266.Krenar Koka
267.Agron Kosova
268.Gentian Dumba
269.Gid Shaqiri
270.Redi Shqevi
271.Redian Babameto
272.Andi Bejko
273.Arvis Reka
274.Besnik Tusha
275.Dariel Këmbora
276.Edmir Dervishi
277.Erind Mërkuri
278.Erin Hazisllari
279.Erion Dervishi
280.Erion Osmani
281.Ervis Hoti
282.Gajtis Basho
283.Gilbert Hoxha
284.Gjergji Begvarfaj
285.Jetmir Gokaj
286.Juxhin Shaqiri
287.Loren Lazimi
288.Marenglen Qosja
289.Nimet Bushati
290.Olti Kasmi

Vëzhgues Ndërkombëtarë
1.Virgjil Karaja
2.Luan Kotherja
3.Jorgji Shundi
4.Stavri Bello

FITUESIT E KUPAVE TE SHQIPERISE NE BASKETBOLL PER FEMRA
1. 1956 PUNA E TIRANES
2. 1957 TIRANA “A”
3. 1960 17 NENTORI
4. 1961 17 NENTORI
5. 1962 VLLAZNIA
6. 1963 17 NENTORI
7. 1965 17 NENTORI
8. 1966 17 NENTORI
9. 1967 17 NENTORI
10. 1968 17 NENTORI
11. 1969 17 NENTORI *
12. 1970 17 NENTORI
13. 1971 17 NENTORI
14. 1972 APOLLONIA
15. 1973 LABINOTI
16. 1974 APOLLONIA
17. 1975 LOKOMOTIVA
18. 1976 17 NENTORI
19. 1977 17 NENTORI
20. 1978 FLAMURTARI
21. 1979 17 NENTORI
22. 1980 SKENDERBEU
23. 1981 SKENDERBEU
24. 1982 SKENDERBEU
25. 1983 FLAMURTARI
26. 1984 17 NENTORI
27. 1985 FLAMURTARI
28. 1986 17 NENTORI
29. 1987 FLAMURTARI
30. 1988 VLLAZNIA
31. 1989 17 NENTORI
32. 1990 FLAMURTARI
33. 1991 SKENDERBEU
34. 1992 ELBASANI
35. 1993 TIRANA
36. 1994 FLAMURTARI
37. 1995 TIRANA **
38. 1996 FLAMURTARI
39. 1997 TIRANA
40. 1998 SKENDERBEU
41. 1999 SKENDERBEU
42. 2000 FLAMURTARI
43. 2001 LUFTETARI
44. 2002 LUFTETARI
45. 2003 FLAMURTARI
46. 2004 FLAMURTARI *
47. 2005 TIRANA
48. 2006 FLAMURTARI
49. 2007 FLAMURTARI
50. 2008 FLAMURTARI
51. 2009 FLAMURTARI
52. 2010 FLAMURTARI
53. 2011 APOLONIA

FITUESIT E KUPAVE TE SHQIPERISE NE BASKETBOLL PER MESHKLUJ
1. 1951 PARTIZANI
2. 1952 GARNIZONI I TIRANES (PARTIZANI)
3. 1956 DURRESI
4. 1957 VLLAZNIA
5. 1958 VLLAZNIA
6. 1960 PARTIZANI
7. 1961 17 NENTORI
8. 1962 17 NENTORI
9. 1963 17 NENTORI
10. 1965 LOKOMOTIVA
11. 1966 VLLAZNIA
12. 1967 VLLAZNIA
13. 1968 VLLAZNIA

14. 1969 17 NENTORI
15. 1970 PARTIZANI
16. 1971 17 NENTORI
17. 1972 PARTIZANI
18. 1973 17 NENTORI
19. 1974 DINAMO
20. 1975 PARTIZANI
21. 1976 PARTIZANI
22. 1977 17 NENTORI
23. 1978 PARTIZANI
24. 1979 DINAMO
25. 1980 PARTIZANI
26. 1981 VLLAZNIA
27. 1982 PARTIZANI *
28. 1983 PARTIZANI
29. 1984 PARTIZANI
30. 1985 VLLAZNIA
31. 1986 DINAMO
32. 1987 PARTIZANI
33. 1988 17 NENTORI
34. 1989 PARTIZANI
35. 1990 PARTIZANI
36. 1991 DINAMO
37. 1992 DINAMO
38. 1993 DINAMO
39. 1994 VLLAZNIA
40. 1995 PARTIZANI
41. 1996 VLLAZNIA
42. 1997 STUDENTI
43. 1998 VLLAZNIA *
44. 1999 DINAMO
45. 2000 TIRANA
46. 2001 TIRANA *
47. 2002 TIRANA
48. 2003 VALBONA
49. 2004 VALBONA
50. 2005 VALBONA
51. 2006 VALBONA
52. 2007 TIRANA
53. 2008 TIRANA
54. 2009 TIRANA
55. 2010 STUDENTI
56. 2011 TIRANA

FITUESIT E SUPERKUPAVE
MESHKUJ

1. 1999 VLLAZNIA
2. 2000 DINAMO
3. 2001 TIRANA
4. 2002 DINAMO
5. 2003 TIRANA
6. 2004 VALBONA
7. 2005 VALBONA
8. 2006 VALBONA
9. 2007 VALBONA
10.2008 TIRANA
11.2009 TIRANA
11.2010 TIRANA
12.2011 TIRANA
13.2012 TIRANA

FEMRA
1. 1999 SKËNDERBEU
2. 2000 SKËNDERBEU
3. 2001 FLAMURTARI
4. 2002 LUFTËTARI
5. 2003 TIRANA
6. 2004 LUFTËTARI
7. 2005 FLAMURTARI
8. 2006 FLAMURTARI
9. 2007 FLAMURTARI
10.2008 FLAMURTARI
11.2009 FLAMURTARI
12.2010 FLAMURTARI
13.2011 FLAMURTARI
14.2012 FLAMURTARI

FITUESIT E KAMPIONATEVE TE BASKETBOLLIT PER FEMRA
1. 1947 17 NENTORI
2. 1948 17 NENTORI
3. 1949 TIRANA
4. 1950 TIRANA
5. 1951 TIRANA
6. 1952 PUNA E TIRANES
7. 1953 PUNA E TIRANES
8. 1954 PUNA E TIRANES
9. 1955 PUNA E TIRANES
10.1956 PUNA E TIRANES *
11.1957 TIRANA “ A”
12.1958 17 NENTORI
13.1959 17 NENTORI
14.1960 17 NENTORI
15.1961 17 NENTORI
16.1962 17 NENTORI
17.1963 17 NENTORI
18.1964 17 NENTORI
19.1965-66 17 NENTORI
20.1967 17 NENTORI **
21.1968-69 17 NENTORI
22.1969-70 17 NENTORI
23.1970-71 17 NENTORI
24.1971-72 17 NENTORI
25.1972-73 17 NENTORI
26.1973-74 17 NENTORI
27.1974-75 APOLLONIA
28.1975-76 17 NENTORI
29.1976-77 FLAMURTARI
30.1977-78 SKENDERBEU
31.1978-79 FLAMURTARI
32.1979-80 FLAMURTARI
33.1980-81 FLAMURTARI
34.1981-82 17 NENTORI
35.1982-83 17 NENTORI
36.1983-84 FLAMURTARI
37.1984-85 FLAMURTARI
38.1985-86 17 NENTORI ***
39.1986-87 17 NENTORI
40.1987-88 17 NENTORI
41.1988-89 PARTIZANI
42.1989-90 FLAMURTARI
43.1990-91 17 NENTORI
44.1991-92 TIRANA
45.1992-93 TIRANA
46.1993-94 TIRANA
47.1994-95 TIRANA
48.1995-96 FLAMURTARI
49.1996-97 TIRANA
50.1997-98 TIRANA
51.1998-99 TIRANA ****
52.1999-00 SKENDERBEU
53. 2000-01 FLAMURTARI
54. 2001-02 LUFTËTARI
55. 2002-03 LUFTËTARI
56. 2003-04 LUFTËTARI
57. 2004-05 FLAMURTARI *
58. 2005-06 FLAMURTARI
59. 2006-07 FLAMURTARI
60. 2007-08 FLAMURTARI
61. 2008-09 FLAMURTARI
61. 2009-10 FLAMURTARI
62. 2010-11 FLAMURTARI
63. 2011-12 APOLONIA

FITUESIT E KAMPIONATEVE TE BASKETBOLLIT PER MESHKUJ
1. 1946 17 NENTORI
2. 1947 YLLI KUQ ( DURRES )
3. 1948 17 NENTORI
4. 1949 TIRANA
5. 1950 TIRANA
6. 1951 PARTIZANI
7. 1952 PARTIZANI
8. 1953 PARTIZANI
9. 1954 PARTIZANI
10. 1955 DURRËSI
11. 1956 PARTIZANI
12. 1957 TIRANA “A”
13. 1958 PARTIZANI
14. 1959 PARTIZANI
15. 1960 PARTIZANI
16. 1961 17 NENTORI
17. 1962 17 NENTORI
18. 1963 17 NENTORI
19. 1964 PARTIZANI
20. 1965 17 NENTORI
21. 1966-67 VLLAZNIA
22. 1967-68 PARTIZANI *
23. 1968-69 PARTIZANI
24. 1969-70 PARTIZANI
25. 1970-71 17 NENTORI *
26. 1971-72 PARTIZANI
27. 1972-73 PARTIZANI
28. 1973-74 PARTIZANI
29. 1974-75 PARTIZANI
30. 1975-76 PARTIZANI
31. 1976-77 PARTIZANI
32. 1977-78 PARTIZANI
33. 1978-79 PARTIZANI **
34. 1979-80 PARTIZANI
35. 1980-81 PARTIZANI
36. 1981-82 PARTIZANI
37. 1982-83 PARTIZANI
38. 1983-84 PARTIZANI
39. 1984-85 PARTIZANI
40. 1985-86 PARTIZANI
41. 1986-87 PARTIZANI
42. 1987-88 PARTIZANI
43. 1988-89 PARTIZANI ***
44. 1989-90 VLLAZNIA
45. 1990-91 PARTIZANI
46. 1991-92 PARTIZANI
47. 1992-93 VLLAZNIA
48. 1993-94 ADELIN (POGRADEC )
49. 1994-95 DINAMO
50. 1995-96 PARTIZANI
51. 1996-97 VLLAZNIA
52. 1997-98 VLLAZNIA

53. 1998-99 TIRANA
54. 1999-2000 VLLAZNIA
55. 2000-01 TIRANA
56. 2001-02 TIRANA
57. 2002-03 VALBONA
58. 2003-04 VALBONA
59. 2004-05 VALBONA
60. 2005-06 VALBONA
61. 2006-07 VALBONA
62. 2007-08 TIRANA
63. 2008-09 TIRANA
64. 2009-10 TIRANA
65. 2010-11 TIRANA
66. 2011-12 TIRANA